Gym


Peuter- en Kleutergymnastiek

De peutergym wordt op vrijdagmorgen van 10.30-11.30 uur gehouden in Sporthal Helsdingen en is voor kinderen van (ruim) 2 en 3 jaar. Op vrijdagmiddag wordt van 15.00-16.00 uur kleutergym gegeven voor jongens en meisjes (gemengd) van 4 en 5 jaar in de gymzaal aan 't Zwanengat.
Bij de peuter- en kleutergym proberen wij aan de bewegingsbehoeften van elk kind te voldoen. Ja, van elk kind! Elk kind is namelijk anders en daar proberen wij tijdens de les op in te spelen. De lessen worden gegeven door Kelsey Elbertse met enkele assitenten. Mocht u uw kind willen opgeven stuur dan even een mailtje dan kunnen wij u informeren wanneer er voor uw kind plaats is.

Sinds maart 2016 beschikt DOS over het keurmerk Beweegdiploma van de KNGU. Dit betekent dat kinderen tijdens de peuter- en kleutergym na een serie van 15 tot 20 lessen het beweegdiploma kunnen halen. In deze leeftijdscategorie vindt namelijk bij kinderen de grootste ontwikkeling plaats ten aanzien van zintuigen, spieren, pezen en gewrichten. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid. Het is dan ook belangrijk hierop in te spelen. Daarnaast is bewegen voor het jonge kind van groot belang om overgewicht tegen te gaan. Zodra het kind goed kan lopen zijn speelse manieren van bewegen noodzakelijk.

Gymfit

Afwisselende lessen voor sportieve mannen en vrouwen! Er wordt getraind op woensdagavond van 20.30-21.30 uur. De lessen worden begonnen met een aantal rondjes hard lopen als warming up om vervolgens op muziek aan de gang te gaan. De ene keer een soort steps, de andere keer wat oefeningen met gewichten en dynabands, een soort elastiek.
Dan even rekken en strekken met daarna enkele grondoefeningen op matjes. Tot slot wordt er soms een balspel gedaan. Er wordt ook wel eens soort circuit afgelegd waarbij in tweetallen oefeningen gedaan worden en van elkaar de scores wordt bijgehouden. Deze lessen worden gegeven door Les van der Wal.
Al uw ideeŽn en opmerkingen kunt u hier kwijt.