Recreatie


Ieder jongen of meisje kan meedoen aan turnen. Je hoeft nog niet direct een ster te zijn op de toestellen, al kan je dat wel worden. Je kunt kiezen voor recreatie- of wedstrijdturnen. In elk niveau kun je ook meedoen aan wedstrijden, zoals de onderlinge clubwedstrijd of wedstrijden op plaatselijk en regionaal niveau.

Bij recreatieturnen staat lekker gymmen en turnen voor jongens en meisjes vanaf 6 jaar centraal. De lessen beginnen met wat rekken en strekken van alle spieren. Daarna gaan we op de toestellen oefeningen doen.
 
Steeds meer zelf doen en proberen steeds iets meer voor elkaar te krijgen.
Springuur 13+

Springen is een essentieel onderdeel van de turnsport en zeer geliefd. Turn(st)ers die gestopt zijn met de turnsport missen dit onderdeel vaak. Het is en blijft heerlijk om bijv. met behulp van een trampoline een sprong te maken en dit eventueel uit te bouwen naar een salto. Ook voor meisjes en jongens die nog wel turnen is extra springen een mooi hulpmiddel om aan je sprongkracht te werken. En vergeet ook niet de conditie die je hiermee krijgt en/of verbetert.

Wij bieden voor jongens en meisjes vanaf ca. 13 jaar het springuur aan op vrijdagavond van 20.00-21.00 uur (aangepast met ingang seizoen 2017-2018) in de gymzaal aan 't Zwanengat. Tijdens dit uur wordt er voornamelijk geturnd op de springtoestellen, zoals de kast en de pegasus. Daarnaast wordt er veel gesprongen met de trampoline en behoren ook lange mat en zowel verende tumbling als air tumbling tot de gebruikte toestellen.
Interesse? Mail dan naar info@dosvianen.nl of kom op vrijdagavond langs voor twee gratis proeflessen!


Al uw ideeŽn en opmerkingen kunt u hier kwijt.