post

Zaterdag 26 januari 2019 stond de tweede regionale kwalificatiewedstrijd voor de turnsters uit de derde divisie op het programma. Niet iedereen was al gekwalificeerd dus bij deze turnsters zat de druk er op.
We trapten af met Amy l’ Abee en Nynke Kampen bij de pupil 1 N3. Dit duo moest er ook nog flink aan trekken. Nynke turnde stabiel. Het kan in de uitvoering op sprong nog wat beter maar op de andere toestellen kon ze prima bij blijven. Voor haar 4e plaats kreeg ze een medaille en kwalificatie voor de landelijke- en districtscompetitie was een feit. Amy had het wat lastiger. Viel van de balk met radslag wat haar (te) veel punten kostte. Ze hield maar 10,900 punten over. Verder prima gedaan maar haar 17e plaats betekent einde wedstrijdseizoen. Jammer, nu weer lekker trainen voor volgend seizoen.

      
Nynke & Amy                                                  4e plaats: Nynke Kampen

In de volgende ronde kwamen de jeugdturnsters Robin Schröder, Famke Vennema & Fay Kunz in actie en op de andere baan de junioren Pleun van Vliet, Noa Kramer, Ruth van Snippenberg en Guusje Duijts. Fame en Robin ging in supplement E voortvarend van start op brug. De 11,800 punten (Famke) en 11,500 (Robin) waren de tweede en derde score. Op balk wist Robin met 11,100 de hoogste score neer te zetten door een uitstekende oefening. Famke was hierop tweede met 11,000 en Fay derde met 10,900 punten. Knap van deze meiden. Het trio had een uitstekende dag en dat resulteerde in goud voor Robin, brons voor Famke en een 5e plaats (met medaille) voor Fay. Helaas gingen er in deze categorie weinig turnsters door naar de landelijke competitie dus voor Fay alleen nog het districtskampioenschap. Erg knap van deze meiden.


1e plaats: Robin Schröder; 3e plaats: Famke Vennema;
5e plaats: Fay Kunz

De junioren begonnen ook prima aan hun wedstrijd. Vooral Noa, zij scoorde het hoogst met 10,833 punten na een uitstekende brugoefening. Op balk liet ze wat punten liggen maar dat maakte ze ruimschoots weer goed op vloer. In het eindklassement greep ze naar het zilver en kwalificatie. Zij wordt in de landelijke- en districtscompetitie bijgestaan door Pleun en Ruth. Pleun werd 4e (medaille) mede door een goede balkoefening; 11,350 punten. Ruth werd 7e. Ook bij haar was balk haar beste onderdeel met 10,750 punten. Voor Guusje is het wedstrijdseizoen voorbij. Zij werd 17e.


2e plaats: Noa Kramer; 4e plaats: Pleun van Vliet

In de laatste ronde nog eens 8 senioren in actie. Voor Eva Bax, vorige keer nog in de prijzen, is het seizoen voorbij vanwege een knieblessure. Op baan 1 Danique Meijdam, Anissa Meijdam, Elvira van Houwelingen en Noémi Meijdam. Op baan 2 Ivy van Bruggen, Jolijn van Vliet, Loïs Verduin en Isis Veltman. Voor Noémi haar eerste wedstrijd. Zij komt terug van een blessure. Haar zussen hadden zich de vorige keer al gekwalificeerd maar zij kon dit helaas niet waar maken. Op vloer en brug schommelde ze rond plek 10 maar op balk en sprong kwam ze tekort. Haar 16e plaats in het eindklassement betekende geen doorstroming. Ook voor Elvira is het individuele wedstrijdseizoen voorbij. Zij werd 17e. Danique en Anissa turnden wederom een uitstekende wedstrijd. Dit keer geen goud voor Danique maar zilver mede door haar hoogste score op vloer met 11,800 punten. Anissa werd 4e (medaille). Zij turnde strakke stabiele oefeningen.


2e plaats: Danique Meijdam (podium staat verkeerd om…);
4e plaats: Anissa Meijdam

Op baan 2 ging het niet zo lekker met Loïs. Op brug greep ze mis na de wipper en ze viel ook nog eens twee keer van de balk. Haar 20e plaats betekende ook uitschakeling. Kwalificatie was ook voor Isis ver weg. Zij werd 17e. Ivy revancheerde zich ten opzichte van de eerste wedstrijd. Turnde de hoogste score op vloer (11,750 punten) en ook op de andere toestellen ging het prima. Zij werkte zich op naar de derde plaats en pakte brons. Kwalificatie in de zak evenals Jolijn. Zij viel dan nog wel van de balk met arabier maar haar 11,600 punten op vloer bracht haar naar plaats 7 wat genoeg was voor kwalificatie.


3e plaats: Ivy van Bruggen (podium verkeerd om…)

Wat een uitstekende resultaten weer vandaag. Trots op alle turnsters voor hun inzet.
Teleurstelling uiteraard voor de turnsters die met lege handen staan maar in de sport kan het alle kanten op gaan. Nu lekker trainen voor het volgende seizoen.


Senioren