post

De jaarlijkse clubkampioenschappen voor de turnsters uit de A- en B selectie werden gehouden op zaterdag 2 februari 2019, het enige vrije weekend wat beschikbaar was dit seizoen.
Tijdens de lessen vrijdag waren de toestellen al op de juiste plek gezet en na afloop van de training van de B-selectie werd door Ivon, Rosita en Hendri de zaal en de cateringhoek verder ingericht.


De zaal is gereed

Op zaterdagmorgen rond 07.30 uur waren Rosita, Jeff en Hendri in de zaal. Jeff installeerde het geluid en alles voor de telcommissie, Rosita (telcommissie) zorgde er alvast voor dat de geur van koffie je tegemoet kwam en Hendri zette de laatste puntjes op de i. Karin en Conny (catering ochtend) waren ook al vroeg aanwezig evenals Sanne (organisatie) en Ron (telcommissie).
Rond 08.30 uur werd het steeds drukker met turnsters, leiding, assistenten, publiek en juryleden. Helaas in de ochtend minder juryleden dan normaal i.v.m. de griepgolf die heerste. Na de algehele warming-up werd er op muziek opgelopen en heette voorzitter Jeff van Snippenberg iedereen welkom en deed enkele mededelingen. Er was koffie/thee/koek verkrijgbaar bij de catering, de bouw van de zaal gaat komende week starten en Hendri attendeerde de aanwezigen nog op de actie “voorzitter toont lef, doneer voor Jeff”. Jeff gaat 5 km hardlopen en zal het geld wat hij hiermee ophaalt schenken aan DOS voor de uitbreiding.

       
Voorzitter Jeff van Snippenberg                                  Zelfgemaakt cakejes in de cateringhoek

De wedstrijd kon beginnen en verliep voorspoedig. Het publiek genoot van alle oefeningen en sommige turnsters probeerden ook nieuwe elementen. Tegen 11.30 uur was de wedstrijd afgelopen, kregen de deelnemers een zakje chips en was de telcommissie ondertussen druk bezig om alle punten in te voeren. De prijsuitreiking werd gedaan door Jeff en Ron en na de gemaakte foto’s keerde iedereen huiswaarts met een medaille en wedstrijddiploma.


A-selectie

Uitslagen a selectieVoor alle vrijwilligers en juryleden was er even pauze en tijd om te lunchen. Alles stond klaar en er waren kroketten en frikandellen, gesponsord door Cafetaria Versteeg (onze dank daarvoor!). De (jonge) meisjes van de B-selectie stonden al vroeg te trappelen van ongeduld. Voor velen hun eerste wedstrijd en wat blijft dat toch spannend.
De catering werd ’s middags verzorgd door Nicole, Roxanne en Helen. Maar liefst 30 turnsters onder leiding van Sanne begonnen aan hun warming-up. Om 13.00 uur liepen ze op en ook hierna richtte Jeff het woord tot het publiek wat in grote getale was gekomen. Alle stoelen waren bezet en overal probeerden toeschouwers nog ergens te staan om niets te hoeven missen.

                           
Veel publiek aan weerszijde van de zaal                                        Telcommissie Ron en Rosita

Het was geweldig om deze meisjes in actie te zien. Sommigen zenuwachtig, anderen al met iets meer ervaring maar voor iedereen weer een leermoment. Ook in deze groep liep het allemaal voorspoedig en kregen ook zij na afloop van de wedstrijd een zakje chips in afwachting van de prijsuitreiking.
Amélie kon helaas niet mee doen vanwege een blessure dus mocht zij helpen bij de prijsuitreiking. Alle deelnemers kregen een medaille en een wedstrijddiploma. Met een deel van het publiek werden alle toestellen opgeruimd en was de zaal in een mum van tijd opgeruimd.


B-selectie

Uitslagen b selectie

       

Het was een geslaagde dag. Wij bedanken Sanne en Hendri voor de algehele organisatie, de dames van de catering, de telcommissie, Cafetaria Versteeg, juryleden, leiding, assistenten, bestuur, Ramon voor de foto’s/film en natuurlijk de turnsters en het publiek om er een mooi kampioenschap van te maken.