post

Het wedstrijdseizoen begon vandaag in Waalwijk met de landelijke kwalificatie teams.
Hannah Hijmering, Sanne Oost, Bailey Lenting en Chloé Gielen mochten het spits afbijten in supplement B; volgend weekend komen 4 andere teams (C en D) in actie in Leusden.

Ook hier weer het concept; drie turnen, twee hoogste scores tellen. Vooraf was door Miranda een indeling gemaakt wie welk toestel mocht turnen. Sprong eerste onderdeel met Hannah, Sanne en Chloé. Bij de landing ging het mis met Hannah; ze viel en raakte geblesseerd en moest de wedstrijd staken. Erg jammer. Dit betekende dat de druk op de schouders van de andere drie lag. De sprongen van Sanne en Chloé gingen goed. Beiden een 12. Op brug probeerde Hannah het nog met inturnen maar het ging echt niet.
De oefeningen werden door Bailey (10.450); Sanne (10,550) en Chloé (10,150) prima uitgevoerd.

Op naar balk waar Sanne mocht beginnen. Inturnen ging goed maar tijdens de wedstrijd een val met de salto achterwaarts en geen verbinding. Dit kostte haar 1,5 punt. Totaal toch nog 10,400 punten. Bailey turnde wel een nagenoeg foutloze oefening en het zag er erg strak uit (11,667). Chloé bleef achter met punten (9,933). Haar oefening was slordig en dat zag ze ook terug in de scores.


Bailey Lenting                                                              Sanne Oost

Als laatste knallen op vloer. Ook hier werd er prima geturnd maar de jury kende geen genade bij te lage sprongen. Er werd flink veel voor afgetrokken en dan weet je direct dat het een landelijk podium is. Chloé (10,433), Bailey (11,267) en Sanne (11,967). Deze laatste score was nog wel de 4e van alle deelnemers. Er werden maar weinig twaalven gegeven.

Jammer van de start van de wedstrijd met de blessure van Hannah maar het was voor de anderen toch wel weer even prettig een wedstrijd in de benen te hebben. Op naar het individuele seizoen!