post

Op zondag reisden Miranda en Les weer naar Amsterdam voor de tweede kwalificatiewedstrijden in de categorie instap N2 (Suzanne Barzilay), jeugd 1 N4 (Liese Altorffer, Dana Verhoeks, Kajsa Cannemeijer) en jeugd 2 div. 2 (Nine Klazema).
I.v.m. een blessure aan haar enkel laat Ben Hui Boer deze wedstrijd aan zich voorbij gaan. Zij is al gekwalificeerd op basis van haar eerste wedstrijd.

Suzanne won in december overtuigend haar eerste kwalificatie dus zondag zat er geen druk meer op. Lekker turnen en dat deed ze. Haar sprong was qua uitvoering al zeer netjes en een 9 voor de uitvoering. De hoogste score op sprong met 13,475 punten. Ook de hoogste score op brug met 13,050 punten na een goede oefening. Haar balkoefening was ook uitstekend maar ze moest nu één turnster voor zich dulden. Op vloer niet meer hoor. Ook hierop was ze de beste met 13,750 punten. Met 2 punten voorsprong won Suzanne ook dit keer overtuigend de wedstrijd.


1e plaats: Suzanne Barzilay

Bij de jeugd 1 N4 was Liese door haar winst vorige keer al geplaatst. Kajsa en Dana nog niet maar er gaan er in deze categorie ook maar 5 door naar de landelijke competitie. Erg weinig maar alles is mogelijk in het turnen. Liese draaide ook nu weer een prima wedstrijd. Op balk had ze de hoogste score met 13,100 punten evenals op brug met 13,867 punten. Op sprong laat Liese de punten liggen in de uitvoering dus daarin is nog verbetering mogelijk.

Met een nipte voorsprong trok ze toch de wedstrijd naar haar toe en won goud.


1e plaats: Liese Altorffer

Kajsa en Dana voerden hun oefeningen naar behoren uit. De 12,800 punten op balk was voor Kajsa zelfs de derde score maar ze had al wat punten verspeeld op vloer waar ze niet verder kwam dan 11,450 punten. De 8e plaats in het eindklassement was niet genoeg voor de landelijke competitie maar wel kwalificatie voor het districtskampioenschap.
Dana had ook balk als beste onderdeel met 12,600 punten. Op de andere drie toestellen turnde ze stabiel maar in de uitvoering valt nog veel te winnen. Dana werd 9e en mag ook naar het districtskampioenschap.


Kajsa, Liese, Dana & Nine

Als laatste op deze zondag Nine bij de jeugd 2e divisie. Vorige keer wat kleine foutjes, maar toen toch brons en nu begon ze op brug met een geweldige oefening 11,650 punten ondanks dat het bij het inturnen niet vlekkeloos liep. Hoogste score en dat had ze uiteindelijk op alle onderdelen. Strakke oefening op balk met 11,800 punten. Op vloer even in de war en een hurk heel geturnd i.p.v. strek heel maar toch een 11,900. Ze maakte de wedstrijd mooi af met een goed gesprongen tsjuki. Goud voor Nine en op naar de landelijke kwartfinale in maart.


1e plaats: Nine Klazema

Wat een geweldig weekend hebben we achter de rug. Iedereen heeft zich gekwalificeerd voor de landelijke- en/of districtscompetitie. Niemand staat met lege handen. We zijn super trots op jullie allemaal!