post

Door contacten van Miranda met de vereniging TurnAround in Capelle a/d Ijssel waren wij uitgenodigd voor een toernooi (Rivium Cup) op zaterdag 4 januari 2020.
Leuk om in de kerstvakantie in een soort wedstrijdverband te turnen. Het bijzondere aan deze wedstrijd was dat  elke turnster door loting gekoppeld werd aan een andere turnster en als duo turnde je de wedstrijd. De punten werden bij elkaar opgeteld en het duo met de meeste punten won de wedstrijd. Ook was er de mogelijkheid een joker in te zetten die de punten bij een toestel verdubbelde.

Het was even wennen qua zaal want de aanloop van de sprong was max. 18 meter en daar hadden sommige turnsters van ons toch wel last van. Ook de balkoefening begon anders. De opsprong moest op een andere balk plaatsvinden dan de balk waarop je de rest van je oefening moest doen. Maar…het was voornamelijk de gezelligheid en de mogelijkheid om iets nieuws te proberen wat belangrijk was.

Om 16.00 uur was het de beurt aan Liese, Manon, Sylvie, Kajsa, Ruth, Robin, Famke en Pleun in de niveaus voornamelijk D en E. Na loting waren er ook DOS-koppels bij elkaar en het koppel Liese en Famke werd 2e en pakte de zilveren medaille. Sowieso werden alle deelnemers naar voren geroepen en kregen een diploma.

 Liese & Famke   

Om 19.00 uur kwamen nog eens 9 turnsters van DOS in actie (voornamelijk niveaus C en B) en ondanks het grote aantal werd elke DOS-turnster aan een “vreemde” gekoppeld. Dat maakte het wel leuk(er).
Isis, Ivy, Jolijn, Noa, Noa-Mae, Danique, Sanne, Bailey en Nine turnden een leuke wedstrijd en omdat er totaal 10 koppels waren moesten er wel DOS-turnsters op het podium eindigen. En dat was ook zo.

Op de 1e plaats Danique met haar duopartner; op de 2e plaats Sanne met twee duopartners en Nine werd met haar duomaatje 3. Om 21.15 uur was de wedstrijd afgelopen en na de prijsuitreiking kon iedereen huiswaarts.

Het was een leuke gezellige wedstrijd met dank aan de juryleden en de organisatie van TurnAround.