post

Een spannende dag vandaag voor 6 turnsters die uitkomen in de 2e divisie. In een nieuwe turnhal in Leusden werd de halve finale gehouden met als doel een NK ticket te verkrijgen. De doorstroming was verschillend in de diverse categorieën. In ronde 1 de pupillen waarvan de eerste 18 recht hadden op een finaleplaats. Voor onze vereniging kwamen Louiza el Berkani (pupil 1) en Ben Hui Boer (pupil 2) in actie onder leiding van Les en Miranda. Louiza begon op balk en Ben Hui op brug. Op dit toestel ging het bij Ben Hui direct mis met de buikdraai. Zij heeft al een lagere D-score t.o.v. de concurrentie dus haar score was niet goed. Slechts 11,650 punten. Maar….nog drie onderdelen te gaan en ze turnde voor wat ze waard was en liet op sprong, balk en vloer zien dat ze finalewaardig is. Helaas kwam ze 0,033 tekort want ze werd 19e en is aangewezen als 1e reserve. Erg jammer, maar we gaan duimen!
Ook Louiza had te maken met een sterk deelnemersveld. Ze turnde stabiel, maakte geen fouten en had vloer als beste onderdeel met 12,650 punten. Haar 22e plaats in het eindklassement betekent dat haar wedstrijdseizoen over is maar wat geweldig dat deze twee toppers zich konden laten zien tijdens de halve finale.


Ben Hui & Louiza

Hierna kwam Nine Klazema in actie bij de jeugd. Nine mocht op vloer starten, niet altijd de lekkerste volgorde maar met een goede D-score van 4,0 zette ze een prima oefening neer en de kop was er af.
De 11,550 op sprong was prima en haar goed uitgevoerde brugoefening leverde 10,950 punten waarmee ze derde op dit onderdeel was. Ook de balkoefening kwam ze goed door en in het eindklassement werd Nine knap 5e waardoor we haar terug zien tijdens het NK op 25 mei a.s. in Duiven. Daarnaast heeft ze ook nog kwalificatie brugfinale op zak voor 26 mei. Wat een geweldige prestatie en op naar de finale.


Nine Klazema

Wie we ook terug zien tijdens de finale in Duiven is Noa-Mae Blackwell. Het was ongelooflijk spannend. In deze categorie van de junioren gingen er maar 11 door en Noa-Mae schommelde steeds rond plek 10. Zij begon met een 9,433 op balk en dan weet je dat je nog hard moet werken om bij de top 10 te komen. Dat deed ze op vloer en sprong. Op beiden de derde score.  Haar 10,050 punten op brug bracht haar naar plaats 10 in het eindklassement en dat was genoeg. Daarnaast is ze als 1e reserve aangewezen voor vloerfinale. Zeer knap van Noa-Mae.


Noa-Mae

Onze senioren waren door kruisfinales uit elkaar gehaald dat betekende dat Margot en Sanne vandaag in actie komen en Hannah en Bailey volgende week. Margot en Sanne hadden een ideale volgorde, beginnen op sprong. Sanne haar tsjuki leverde 12,500 punten op. Een frisse start. Margot 12,000 punten mede doordat haar landing uit de richting was. Na brug en balk stonden Sanne en Margot resp. 11e en 16e en dan wetende dat er hier maar 8 turnsters naar de finale konden. Zeer spannend en het laatste toestel vloer moest perfect uitgevoerd worden. Sanne moest beginnen en turnde een zeer nette oefening  wat beloond werd met de hoogste score 12,250 punten. Margot had wel een goede D-score maar haar uitvoering was wat minder; 11,250 punten. Voor haar was het doek inmiddels gevallen maar Sanne was gestegen in het klassement en bleef ze aan de goede kant van de streep? Ja hoor zij werd 6e, gaat door naar het NK en kwalificeerde zich ook nog voor toestelfinale vloer. Super gedaan!


Sanne & Margot

Het seizoen voor Nine, Noa-Mae en Sanne is nog niet voorbij. Over twee weken eerst de clubteamwedstrijden en dan lekker gaan voorbereiden op het NK. Succes meiden!

Uitslagen