post

Het is Manon Schuur zaterdag in Rotterdam gelukt om zich te kwalificeren voor de finale op 25 mei a.s. in Duiven. Bij de jeugd N3 werd ze 11e en haar derde plaats op balk gaf haar ook nog een ticket voor de toestelfinale op dit onderdeel.
In de avonduren turnde Hannah Hijmering een prima wedstrijd. Het werd spannend maar haar 10e plaats is genoeg voor kwalificatie.

Vanuit de kwartfinales worden turnsters ingedeeld op basis van kruisfinales. Daardoor waren Manon, Hannah en Bailey (zondag) in Rotterdam ingedeeld en niet vorige week in Leusden.
Manon moest het spits afbijten op balk en dat ging uitstekend. Een prima oefening en een 12,700 score wat later genoeg bleek voor kwalificatie toestelfinale omdat het de derde score was. Een goede start dus met daarna enkele mindere oefeningen op vloer en sprong. Manon herpakte zich uitstekend op rek met 14,150 punten wat haar naar plek 11 in het eindklassement bracht. Haar zien we terug in de meerkampfinale op 25 mei in Duiven en voor haar balkfinale een dag later ook in Duiven.


Manon Schuur

Zoals reeds eerder gezegd waren onze vier senioren 2e divisie uit elkaar gehaald. Hannah kwam vandaag in actie, Bailey moet op zondag en Margot en Sanne waren vorige week al in actie gekomen.
Ook Hannah begon op balk. Turnde een redelijke oefening, maakte geen grote fouten maar met de 10,933 punten moest er nog hard gewerkt worden op de andere onderdelen. En dat deed ze dan ook. Een goede vloeroefening en haar tsjuki gehoekt op sprong  (12,433) was goed voor de derde score.  Het werd zeer spannend, ook op de tribune want Hannah moest zich bij de eerste 11 scharen om te kunnen kwalificeren. Haar brugoefening ging redelijk (10.450) en het was uiteindelijk genoeg. Hannah werd 10e en gaat in elk geval samen met Sanne naar het NK 2e divisie bij de senioren.
Nu afwachten of Bailey zich zondag bij hen voegt.

                                   Uitslagen zaterdag
Hannah Hijmering

Zondag 14 april: Bailey Lenting reisde samen met Kelsey naar Rotterdam voor haar halve finale.
Beginnen op vloer, een mooie D-score van 4 punten en een totaal van 11,950 punten. Prima start. Op sprong en brug liet ze wat punten liggen maar dat maakte ze ruimschoots goed op balk. Een goed uitgevoerde oefening wat 10,750 punten opleverde. In deze groep senioren moes Bailey bij de beste 9 eindigen om naar het NK te kunnen. Dat is helaas niet gelukt. Zij werd 14e maar heeft een prima wedstrijd geturnd. Ook knap van haar dat ze  de halve finales heeft gehaald.

                              Uitslagen zondag
Bailey Lenting

We zijn trots op de prestaties van deze turnsters!