post

Ook in Amsterdam waren we vandaag actief met maar liefst 10 turnsters die hun 2e kwalificatiewedstrijd mochten turnen.
De meesten waren wel al zeker van doorstroming naar de landelijke competitie maar voor sommigen was het ook nog even knallen vandaag.
De doorstroming wordt loop van de week bekend gemaakt.

Als eerste vandaag Sylvie Flantua bij de jeugd 2  divisie 2. Sylvie turnde prima oefeningen op sprong en brug (6e scores) in een deelnemersveld van 14 turnsters. Helaas viel ze met de pirouette van de balk waardoor ze op 10,400 punten uitkwam. Op vloer was haar D-score van 3,7 bijna de hoogste van iedereen maar ze liet het wat liggen in de uitvoering (10,500). In het eindklassement werd Sylvie 8e en haar zien we terug in de landelijke competitie.

 Sylvie Flantua

In ronde 2, Miranda was ook gearriveerd vanuit Montfoort, de senioren 2e divisie, Bailey Lenting, Chloé Gielen en Noa-Mae Blackwell. Dit trio begon op vloer en de 12,450 punten van Bailey was een zeer goede start van de wedstrijd. Noa-Mae deed er zelfs een schepje bovenop want de 12,500 punten was de hoogste score! Lekker begin. Chloé sprong het beste van de drie met 12,150 punten. Op balk werden er wat punten gemorst o.a. door Bailey waarbij de acro/acro niet lukte.10,150 punten hield ze over. Noa-Mae viel van de balk en ook nog met de afsprong (7,950 punten)  en Chloé turnde 10,200 punten bij elkaar. Geen foutloze wedstrijd maar Bailey werd nu 7e, Chloé 9e en Noa-Mae 17e. In deze categorie gaan er altijd veel door dus deze dames zien we terug.

Chloé, Bailey en Noa-Mae

Ook in de laatste ronde in de derde divisie bij de junioren (Robin Schroder, Famke Vennema, Ruth van Snippenberg) en de senioren (Loïs Verduin, Anissa en Noémi Meijdam) geen foutloze wedstrijd. Famke scoorde hoog op sprong (2e) en op balk en vloer nette oefeningen en de 4e score. Op brug ging het helaas mis met de losom. Ze viel over en vergat later te draaien zodat er een eis ontbrak. Maar door haar eerder goed geturnde oefeningen werd ze toch 5e en kreeg medaille. Brons (3e plaats) was er voor Robin. Zij turnde een uitstekende stabiele wedstrijd. Ruth moest op balk genoegen nemen met 9,433 punten na een val met sisonne. Heel jammer want sprong en brug gingen prima.

 Robin, Famke & Ruth

Bij de senioren geen geweldige cijfers op brug maar Anissa wist op de andere onderdelen prima oefeningen te turnen. Vorige keer goud, dit keer was het brons wat ze mee naar huis nam. Knap hoor! Loïs viel helaas van de balk met spagaatsprong maar haar 10,600 punten was toch goed voor de 2e score. Zeer goed om toch nog zo’n oefening neer te zetten Loïs werd in het eindklassement 9e. Een 7e plaats was er voor Noémi die wel een goede brugoefening turnde. Haar 9,700 punten was goed voor de 4e score.

 Loïs, Noémi en Anissa

In de regio zit het er op voor deze turnsters. Nu wachten op bericht over de doorstroming.