post

Zaterdag 16 november en dat is de dag van het NK Teams in Sittard met maar liefst twee teams van DOS die zich hiervoor hebben gekwalificeerd
Dat is al een fantastische prestatie. Vervelend voor de leiding dat de groepen op verschillende tijdstippen moeten. Supplement D in de ochtend en supplement C in de avond.
Dan tussendoor maar aan de Limburgse vlaai….

Noa, Pleun, Robin en Famke zaten dus al vroeg in de auto op weg naar Sittard samen met Miranda en Les. Deze groep start op vloer gezien hun 4e plek tijdens de kwalificatie. Pleun moest even wachten omdat de muziek het niet deed maar uiteindelijk kon ze toch beginnen en zette 10,400 punten neer. Robin en Famke turnden prima oefeningen wat 10,750 en 11,350 punten opleverden. Bij een finale tellen alle drie de scores. Bij sprong ging het ook naar behoren met ruime 11 punten voor Robin, Pleun en Noa.
Op brug ging het mis. Een val bij losom handstand voor Famke en geen losom handstand voor Robin; verder wel een goede oefening. Noa turnde wel stabiel met hoge opzwaaien maar op dit onderdeel liet het team dus veel punten liggen. Famke revancheerde zich op balk met een mooie strakke oefening (11,400) en ook Robin deed het ondanks wat wiebels prima met 10,633 punten. Noa had geen sprongenserie en kwam mede daardoor niet verder dan 9,633 punten.
Het team werd uiteindelijk 8e en is weer een ervaring rijker!


Pleun, Robin, Famke & Noa

Miranda en Les moesten vervolgens een paar uur zien te overbruggen en zijn gezellig de stad in geweest voor de intocht van Sinterklaas.
Aan het begin van de avond komt het team Danique, Noa-Mae, Nine en Ivy in actie in supplement C.

Ook voor dit team starten op vloer vanwege hun 4e plaats in de kwalificatie. Er werden prima oefeningen geturnd door Danique (11,250), Nine (11,550) en Noa-Mae (11,050) en de teamscore was de op een na beste. Toen naar sprong waar Noa-Mae beter sprong dan vorige week (12,150), Danique stabiel turnde maar Nine (te) dicht bij de pega uitkwam waarvoor ze gelukkig nog een 11,800 kreeg. Toen naar brug en daar werd het trio Nine, Ivy en Danique erg laag beoordeeld met Nine nog de hoogste score van 10,150. Op dit onderdeel werd veel punten verloren in de uitvoering. Hetzelfde trio mocht het NK afsluiten op balk en allen bleven staan met keurige scores in de 11!
Super gedaan. Uiteindelijk een 5e plaats voor dit team in een deelnemersveld van 8 teams. Geweldig, nu op naar het individuele wedstrijdseizoen.


Nine, Danique, Noa-Mae & Ivy