post

Afgelopen weekend stonden de tweede kwalificatiewedstrijden op het programma. Op zaterdag mocht Manon Schuur het spits afbijten bij de jeugd 1, N3. Met Les als leiding begon ze op vloer en dat ging met 12,450 punten redelijk. Door een hoge D-score zette Manon twee keurige sprongen neer en ook op brug een uitstekende oefening waarop ze de 5e score had. De balkoefening was enigszins wiebelig waardoor ze enkele punten liet liggen. Toch uiteindelijk een fantastische 9e plaats en genoeg om haar terug te zien tijdens de landelijke wedstrijden.


Manon Schuur

In ronde 3 was Miranda inmiddels ook gearriveerd want op baan 1 Louiza el Berkani bij de pupil 1, N2 en op baan 2 de vijf senioren Hannah Hijmering, Sanne Oost, Chloé Gielen, Margot de Boer en Bailey Lenting. Deze laatste was nog niet zeker van kwalificatie gezien haar tegenvallende prestatie tijdens de eerste wedstrijd. Er moest dus nog het een en ander rechtgezet worden en dat lukte. Nerveus begon Bailey aan haar wedstrijd maar liet nergens grote steken vallen. Stabiele balk- en vloeroefening. Haar gesprongen tsjuki was goed voor 12,200 maar door een wat mindere uitvoering op brug leverde ze nog enkele punten in. Haar 13e plaats in het eindklassement was ruimschoots voldoende voor kwalificatie.
Margot, Hannah en Chloé, al vrijwel zeker van plaatsing, maakten dit keer wel enkele foutjes. Margot viel twee keer van de balk, Hannah viel met salto en Chloé viel van de brug en kwam niet uit met de aanloop bij sprong waarvoor ze een volle punt aftrek kreeg. Hannah viel wel op met de hoogste score op sprong. Haar tsjuki gehoekt werd beloond met 13,050 punten! Hannah werd uiteindelijk 7e, Margot 17e en Chloé 31e.


Senioren samen met Louiza (pupil 1)

Sanne had de vorm van de dag goed te pakken. Startte op balk met een strakke oefening en kreeg hiervoor 12 punten. Ook op vloer een 12 en haar tsjuki werd zelfs beloond met 12,700 punten. De 11,100 punten op brug betekende dat ze op alle vier de onderdelen de derde score had en dit was verreweg genoeg om de gouden medaille in de wacht te slepen.
De vijf senioren zien we ook terug in de landelijke competitie die in maart van start gaat.


1e plaats: Sanne Oost

Louiza had ook nog iets goed te maken t.o.v. de vorige keer. Dit keer ging het stukken beter. Sprong was haar beste onderdeel zaterdag met 13,600 punten. Verder turnde ze vrij stabiel, viel helaas van de balk maar haar 20e plaats in het eindklassement was toch genoeg om zich te kwalificeren.

De dag werd afgesloten met Noa-Mae Blackwell bij de junioren 2e divisie. Zij begon haar wedstrijd op vloer en zette een prima oefening neer; 11,600 punten en de vierde score. Bij het inturnen op sprong liet het nog wat te wensen over maar tijdens de wedstrijd een prima sprong; 12,450 punten. Na haar prima uitgevoerde brugoefening zat een podiumplaats er voor haar in maar helaas viel ze met de wisselspagaat van de balk en zakte ze in het klassement naar plaats 7. Toch een uitstekende wedstrijd en kwalificatie afgedwongen.


Noa-Mae Blackwell

Wat een mooie wedstrijddag vandaag en we gaan in maart met deze turnsters weer verder.