post

Zaterdag 9 november stond in het teken van de kwalificatie teams in de supplementen C en D.
In elk supplement had DOS twee teams en er waren enorm grote groepen die meededen in Leusden. In supplement C maar liefst 25 teams en in D 22 teams. Slechts vier teams konden zich plaatsen voor de finale; het NK. Een flinke uitdaging dus.

In de ochtend het team Danique, Noa-Mae, Ivy en Nine in niveau C. Starten op vloer en ondanks een val van Noa-Mae met haar serie werden er toch goede scores neergezet door Nine en Danique. De vorm zette goed door op sprong en brug en dat je elkaar nodig hebt met zo’n wedstrijd bleek wel bij balk. Danique viel met hurk/half maar door haar teamgenootjes Ivy en Nine werd dit goed opgevangen. Totaal 90,667 punten en toen begon het lange wachten tot 20.00 uur ’s avonds. Was het genoeg om bij de top 4 te eindigen en naar het NK te mogen? Ja hoor, in de avond kwam het verlossende positieve antwoord. Op naar Sittard!


Nine, Danique, Ivy & Noa-Mae

Het andere team in C (Noémi, Loïs, Jolijn en Isis) kwam rond 15.00 uur in actie. Dit team had moeite om te concurreren met de andere teams. Jolijn greep mis met de wipper op brug maar op vloer had ze wel de hoogste score van het team (10.700). Noémi was het hoogste op brug en balk en Isis weer op sprong. Loïs de tweede scores op sprong en brug en zo werd het mooi afgewisseld. Dit team werd 16e.


Isis, Jolijn, Noémi en Loïs

In niveau D ook twee teams, beginnende met het team van Ruth, Sylvie, Manon, Kajsa en Liese. Met vijf in een team is het altijd lastig keuzes te maken wie welk toestel turnt. Liese mocht brug en balk doen en haalde direct de hoogste scores uit de groep op deze onderdelen. Kajsa ook twee onderdelen (sprong) en balk en met de 10,700 op sprong was ze ook eerste in de groep. Ruth turnde een uitstekende wedstrijd op drie onderdelen (geen balk); haar scores telden allemaal mee. Ondanks een val van de balk met pirouette door Sylvie had ze met haar 9,533 punten toch de tweede score in de groep en Manon wist een nette vloeroefening neer te zetten met 10,800 punten. Een 17e plaats voor dit team.


Liese, Sylvie, Kajsa, Ruth & Manon

De lange dag werd afgesloten in niveau D met het team Pleun, Famke, Robin en Noa.  Goede volgorde, starten op sprong. Dat ging lekker met 11,200 (Robin) en 11,000 (Noa). Ook op brug haalde dit duo de punten binnen. Op balk liet het team wat punten liggen t.o.v. de concurrentie maar ook nu waren Robin (10,800) en Noa (10,100) diegenen die het hoogst scoorden. Op vloer liet Famke zien wat ze kon. Een prachtige oefening wat 11,967 punten opleverde. De 11,633 van Robin werd ook meegeteld. Pleun ook een ruime 11, prima oefening. Dit team ging ook hoge ogen gooien en de 4e plaats was ook goed voor een NK-ticket.


Robin, Noa, Famke & Pleun

Wat een geweldige dag en op naar het NK volgende week zaterdag in Sittard met twee teams!