post

Zaterdag 9 maart 2019, de start van de landelijke competitie. In de 2e divisie en N3 hadden zich maar liefst 11 turnsters zich gekwalificeerd voor de kwartfinale. Wij waren ingedeeld in het Overijsselse Hardenberg.
Louiza, de dag voor de wedstrijd 10 jaar geworden startte in ronde 1 bij de pupil 1, N2 en begon op balk. In de kwalificatiewedstrijden verliep het allemaal niet zo goed maar vandaag stond ze er. Een val van de balk met tik-tak bruggetje bracht haar niet van de wijs. Zij turnde verder een sterke wedstrijd met vloer en rek als beste onderdelen. Een mooie 5e plaats in het eindklassement en door naar de halve finale.


Louiza el Berkani

Wie we ook terug zien in de halve finales zijn Suzanne en Ben Hui. Voor Suzanne haar 1e landelijke wedstrijd en we begrijpen dan ook dat ze zenuwachtig was. Ben Hui had geen fijne voorbereiding door een enkelblessure en griep maar turnde toch boven verwachting. Alleen val met flik flak van de balk maar verder een uitstekende wedstrijd. 5e bij de pupil 2, N2. Suzanne maakte geen enkele fout. Turnde een zeer goede rekoefening met de hoogste score maar was op vloer wat slordig. Daarop valt nog meer winst te behalen. Toch werd deze instapper N2  derde en kreeg zij de bronzen medaille met een roos. Gefeliciteerd!


Ben Hui Boer & Suzanne Barzilay

In ronde 3 hadden Manon (jeugd N3) en Nine (jeugd 2e divisie) een super dag. Manon steeg boven zichzelf uit door  geweldig te turnen op brug en balk. De derde score op beide onderdelen. Op vloer en sprong hield ze de schade beperkt waardoor ze de bronzen medaille pakte. Nine wist op vloer en brug de punten te pakken met goed uitgevoerde oefeningen.  Zij werd 2e in het eindklassement en ook dit duo gaat naar de halve finale.


3e plaats: Manon Schuur; 2e plaats: Nine Klazema

De vijf senioren die DOS in de 2e divisie heeft waren gesplitst tijdens deze kwartfinale. In ronde 4 kwamen Hannah, Chloé en Margot in actie samen met junior turnster Noa Mae op de andere baan.
Margot en Noa Mae beiden voor het eerst in de tweede divisie dit seizoen; zij komen vanuit de derde divisie.  Bij de junioren kon een grote groep zich plaatsen voor de halve finale. Noa Mae begon sterk aan de wedstrijd met de hoogste score op sprong (11,700 punten); daarna liet ze veel punten liggen op brug en balk maar dat maakte ze op het laatste onderdeel vloer weer goed. Haar 14e plaats was genoeg voor kwalificatie.


Margot de Boer, Chloé Gielen, Hannah Hijmering
& Noa Mae Blackwell


De senioren begonnen ook op sprong en dat ging prima.  Hannah en Margot maakten gedurende de wedstrijd geen (grote) fouten en  werden respectievelijk 4e en 5e in het eindklassement. Ook zij gaan naar de halve finale. Voor Chloé is het doek gevallen. Na haar goede sprong (12,300 punten) ging het mis op de andere onderdelen. Haar 21e plaats betekende uitschakeling. Heel jammer.

De dag werd afgesloten met de laatste twee senioren Sanne en Bailey. Dit duo begon op vloer en de 12,467 voor Sanne en de 12,133 voor Bailey was een goede start van de wedstrijd. Bailey turnde verder een stabiele wedstrijd met een zeer goede balkoefening. Zij werd 6e en gaat samen met Sanne ook naar de halve finale. Sanne had na drie onderdelen een flinke voorsprong zodat haar val van de balk met wisselspagaat geen roet in het eten gooide voor een podiumplaats. Zij werd 2e en kreeg de zilveren medaille.

   
2e plaats: Sanne Oost                            Sanne Oost & Bailey Lenting

Een fantastische dag met 10 turnsters die we terug zien in de halve finale medio april in Rotterdam en/of Leusden.

Uitslagen