post

Na een lange voorbereiding was het dan eindelijk zo ver: de viering van ons 100-jarig bestaan!
Het zou een zonnige dag worden dus dat was al fantastisch voor de buitenactiviteit van die dag, de zeskamp op De Bosbaan.
Om 06.30 uur(!) waren de eerste vrijwilligers op De Bosbaan, zowel van DOS als van de ijsbaan zelf. De bus van Stardrift kwam tegen 07.00 uur, uitladen en alles het veld op dragen/rijden. Daarna kwam de bus van Alexandra met spullen uit ’t Zwanengat. Ook die werd uitgeladen om vervolgens alle spellen in elkaar te zetten.

De zon begon te schijnen, de jurykamer was ingericht, spellen waren uitgelegd aan de begeleiders en toen kwamen de eerste deelnemers van de mini-zeskamp aan bij De Bosbaan. Ze werden ondergebracht bij hun vaste begeleider en na een warming-up op muziek begonnen de spellen. Er werd fanatiek gespeeld, tussendoor was er limonade, chips en door het mooie weer bleven ouders gezellig kijken.

   
   
Tegen 12.00 uur was de prijsuitreiking. De winnaars waren Simone, Yasmin en Sarah. Sanne reikte de winnaars een lekkere slagroompunt uit!

De middag stond in het teken van de familie zeskamp. 8 teams hadden zich ingeschreven, bestaande uit 6 teamleden van jong tot oud. Ook zij begonnen met een warming-up op muziek maar het was al erg warm inmiddels op het veld.

Deze teams waren nog fanatieker, soms tot vals spelend aan toe maar wat was het een genot om naar te kijken. De stormbaan en het behendigheidspel waren zeer zwaar maar iedereen deed zijn/haar uiterste best.

De zeskamp werd afgesloten met een touw/trekwedstrijd. De prijsuitreiking zou ’s avonds tijdens het feest plaatsvinden.
Rond 16.00 uur was de zeskamp afgelopen, alles werd snel opgeruimd want de meesten moesten nog douchen, eten, omkleden voor de receptie.

Van 19.00-20.00 uur de receptie in de zaal van het Kinderdagverblijf. Vele belangstellenden kwamen langs.
Afgevaardigden van de gemeente, KNGU, sportraad maar ook oud-(bestuurs)leden etc. etc. en natuurlijk onze huidige (bestuurs)leden en technisch leiding. Onder het genot van een kofje koffie/thee en een gebakje werd er gezellig bijgepraat.


Het moment was daar. Om 20.00 uur gingen alle aanwezigen met een glaasje champagne/jus d’orange de zaal in. De zaal was de avond er voor versierd met slingers, vlaggen van vroeger etc. en voorzitter Jeff van Snippenberg sprak de aanwezigen toe. Ook wethouder Kamstra en afgevaardigden van de KNGU en Sportraad namen nog even het woord en overhandigden een cadeau. Wethouder Kamstra en voormalig wethouder van sport van de gemeente Vianen, de heer Marcel Verweij werden naar voren geroepen om met het omdraaien van de sleutel de wand te openen. Op passende muziek en mooie lichtshots ging de wand omhoog en werd de nieuwe zaal onthuld. Een luid applaus steeg op. De turnsters uit de A- en B-selectie die aan weerszijden stonden te wachten namen hun posities in en turnden oefeningen op sprong, brug en vloer. De nieuwe zaal was officieel geopend! 

Aansluitend begon de feestavond en in de zaal van het Kinderdagverblijf kon men nog even rustig praten. Tussendoor de prijsuitreiking van de familie zeskamp. Het winnende team was Team Gold van Les, Phaedra, Valerie, Quinty. Amy en Amélie. Gefeliciteerd! Tot net na middernacht werd er gedanst en plezier gemaakt.


Wat een geweldige dag! Een korte impressie van deze dag is te zien via http://https://www.youtube.com/watch?v=bNOLptpyKTM.

Er zijn veel mensen die hebben bijgedragen aan het succes van deze dag en we kunnen niet iedereen noemen maar wel de jubileumcommissie, bestuursleden, Les van der Wal, Ramon Oost, het Kinderdagverblijf, de gemeente, De Bosbaan, Stardrift, Cafetaria Versteeg en alle vrijwilligers!

BEDANKT!