post

Update 4 september 2020
Na lange tijd mogen de allerkleinsten vandaag ook weer gymmen. Vanmorgen in Helsdingen de ouder- en kindgym en peutergym in Sportcentrum Helsdingen. Kelsey Elbertse is gestopt als trainster maar was deze eerste les na de zomervakantie aanwezig om de tijdelijke nieuwe trainster Sanne Oost te introduceren.
Vrijdag starten de lessen van de kleuters en de jongens ook weer. Dit gebeurt in ’t Zwanengat. Hiervoor gelden de maatregelen zoals hieronder vermeld.

Update 24 augustus 2020
Het seizoen 2020-2021 gaat (bijna) weer van start. Alle lessen starten weer in de week van maandag 31 augustus. Dit betekent dat ook de allerjongsten (ouder- en kindgym/peuters) na lange tijd weer beginnen en wel op vrijdag 4 september a.s. 
Helaas moeten wij ons nog steeds houden aan de maatregelen rondom het Corona virus. De regelgeving is namelijk niet of nauwelijks gewijzigd.
Hieronder nogmaals de afspraken die hierover gemaakt zijn. Lees dit nogmaals goed door en we hopen dat we er een sportief en volledig seizoen van kunnen maken.

Corona maatregelen Zwanengat

Update 14 juli 2020:
Dit is ook de laatste week voor de selectiegroepen. Zoals eerder beloofd in de nieuwsbrief ontvangt u van ons in juli een mail over de contributie in verband met de corona periode. Deze mail wordt woensdag 15 juli 2020 verzonden naar de leden! Check dus je mailbox en we hopen dat we na de zomervakantie weer op een normale manier de lessen kunnen geven in onze gymzaal ’t Zwanengat. Fijne vakantie allemaal!

Update 2 juli 2020:
De laatste les voor de vakantie van de kleuters en jongens op vrijdagmiddag 3 juli wordt ook in de gymzaal aan ’t Zwanengat gehouden! Lees eerst de Corona maatregelen hieronder.
Door de corona maatregelen is het voor de ouder- en kindgym/peutergym voor de vakantie niet meer mogelijk om in Helsdingen de lessen te hervatten. Wij hopen deze groep na de vakantie op vrijdag 4 september weer te verwelkomen!

Update 1 juli 2020:
Het regent vandaag en dat betekent dat we vanmiddag de laatste recreatieles voor de zomervakantie weer in ’t vertrouwde Zwanengat gaan houden. De tijden zijn gelijk aan de buitentrainingen. Lees hieronder (eerst) de maatregelen voor het binnen sporten.

Corona maatregelen Zwanengat

Update 30 juni 2020:
Dit is de laatste week voor de zomervakantie voor onze recreatieleden. Dit betekent dat zij voor de vakantie niet meer binnen trainen. In de week van 31 augustus starten de lessen voor de recreatieleden weer en verwachten we dat we op een “normale” manier met elkaar binnen kunnen trainen.
De selectiegroepen zouden sowieso al iets langer doorgaan en deze groepen gaan vanaf eind deze week wel weer binnen trainen rekening houdende met de maatregelen zoals opgenomen in het protocol. Het bestuur is dit aan het uitwerken en de selectieleden worden tijdig hiervan in kennis gesteld.

Update 24 juni 2020:
Vandaag werd bekend dat binnensporten per 1 juli a.s. weer mogelijk is. Uiterlijk vrijdag 26 juni a.s. komt het NOC/NSF en de KNGU met het protocol voor binnensporten. Daarna gaat het bestuur kijken aan welke voorwaarden wij moeten voldoen om dit veilig te kunnen realiseren. Vanwege de hitte wordt er deze week tijdens de trainingen gebruik gemaakt van waterspellen en een buikschuifbaan. Wat een heerlijke afkoeling!

 

Update 19 juni 2020:
De laatste nieuwsbrief van dit seizoen staat grotendeels in het teken van het corona-virus. De nieuwsbrief is vandaag gemaild naar alle leden. Heeft u deze niet ontvangen lees hem dan hier:

Nieuwsbrief juni 2020

Update 11 juni 2020:
Ook vandaag zijn we (door de KNGU) weer op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen rondom het binnensporten.
De tekst van de KNGU is hieronder te lezen:

“Deze week verwachten we een reactie op het algemene binnensportprotocol vanuit het RIVM. Op basis van hun advies en richtlijnen maken we het protocol af. Dat doen we samen met andere sportkoepels en de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG). Die laatste partij is belangrijk vanwege het geschikt maken van gemeentelijke accommodaties voor onze sport. Hierbij gaat het vooral om de juiste ventilatie. Parallel daaraan maken we gymsportspecifieke adviezen voor de disciplines. Uiteraard is ons streven deze zo spoedig mogelijk te delen zodat jullie voorbereidingen kunnen treffen. Dat kunnen we pas doen als we zeker weten wat de concrete overheidseisen zijn. Op woensdag 24 juni staat er een persconferentie gepland, dan wordt bekend of we definitief naar binnen mogen – afhankelijk van de ontwikkelingen van het virus en de eisen die zijn gesteld aan sporten in de binnenruimte.”

Update 6 juni 2020:
Hoe leuk en “anders” het buiten sporten ook is, turnen is nog steeds een binnensport. Maar wat is er eigenlijk voor nodig om weer binnen te kunnen sporten vanaf 1 juli? Door Premier Rutte is in de persconferentie al gezegd dat 1 juli kan, mits de cijfers de goede kant op gaan en er zal aan voorwaarden voldaan moeten worden. Welke? De KNGU legt dit uit via hun website en we hopen dat we rond de 24e juni het definitieve protocol hebben zodat we weten aan welke eisen we moeten voldoen en daarmee aan de slag kunnen. Lees hieronder de info op de site van de KNGU.

Tekst KNGU

Update 29 mei 2020:
Er kwam deze week goed nieuws want vanaf 1 juli mag de zaal weer open en is binnen sporten – onder bepaalde voorwaarden – weer mogelijk. Helaas is het seizoen voor de recreatieleden dan al (bijna) ten einde dus we blijven nog lekker een maandje buiten sporten met elkaar!
De kleuters en de jongens moesten een weekje langer wachten i.v.m. Hemelvaartsweekend maar vandaag mochten ook zij lekker bewegen op het veld in de zon.

 

Update 20 mei 2020:
Fijn dat we veel geïnteresseerde recreatieleden vandaag ook buiten konden laten sporten. Het was schitterend weer, 24 graden en Miranda had drie groepen en in de avond zette Les ook nog eens twee groepen aan het werk, te weten 13 jaar en ouder en de Gymfit. Het was super. De kleuters en jongens moeten nog een weekje wachten omdat nu net het Hemelvaartsweekend begint.

 

Update 9 mei 2020:
Met de selectiegroepen hebben we vandaag voor het eerst buiten getraind. Uiteraard met beperkte materialen en onder vastgestelde voorwaarden voor zowel train(st)ers, sporters en ouders. Het is erg goed bevallen om elkaar weer te zien na zo’n lange tijd. Het bestuur gaat de komende week een en ander uitwerken voor de recreatie en we hopen dat zij dan een week later ook buiten kunnen sporten.

Sportprotocol NOC-NSF

Update 6 mei 2020:
De persconferentie van vanavond bracht niet waar we op hoopten: het openstellen van de binnensportaccommodaties.
Wel mogen wel de leden vanaf 19 jaar ook buiten sporten vanaf 11 mei a.s.
Omdat vanaf vorige week de jeugdleden t/m 18 jaar buiten mochten sporten hebben wij als DOS achter de schermen hard gewerkt om dit mogelijk te maken. Om dit te kunnen realiseren hebben we veel werkzaamheden moeten verrichten, zoals het zoeken naar een locatie i.o.v. met de gemeente, afspraken maken over veiligheid en hygiëne. Al met al hebben we nu een plan liggen en dit gaan we voor het eerst uitrollen a.s. zaterdag met de selectiegroepen. Hierna gaan we evalueren en de mogelijkheden bekijken om dit ook voor de overige groepen te organiseren. U wordt hierover geïnformeerd! 

Update 21 april 2020:
Tijdens de persconferentie is gebleken dat jeugdleden wel weer buiten mogen sporten onder bepaalde voorwaarden maar dat de sportvoorzieningen zoals gymzalen en sportscholen dicht blijven. Op dit moment zijn wij aan het onderzoeken, samen met de gemeente en de KNGU naar mogelijkheden voor buiten sporten/trainen. Zodra we iets meer weten zullen wij onze leden hierover informeren.

Update 31 maart 2020:
De Nederlandse regering heeft vandaag, 31 maart de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus verlengd. Dit betekent dat sportaccommodaties tot en met 28 april gesloten moeten blijven.

Update 19 maart 2020:
“Coronavirus zorgt voor abrupt einde wedstrijdseizoen”; hiermee komt de KNGU vanavond. Dit betekent dat het wedstrijdseizoen 2019-2020 niet meer verder gaat. De reden zit ‘m in het aantal gemiste trainingsuren voor wedstrijden waardoor het  allemaal niet meer is in te plannen. ZIe de uitleg op Uitleg KNGU.
Als vereniging hebben we alle begrip voor dit besluit ook al is het voor onze sporters een triest bericht.

=======================================================================================================
Update 18 maart 2020:
Inmiddels is door de KNGU ook de clubteamwedstrijd (van 11 april) en de regiofinale voor de divisies 4 en 5, die gepland stond voor 18 april, geannuleerd!
Ook wij weten nog niet hoe de rest van het seizoen er uit ziet. Dit ligt in handen van de KNGU.
===========================================================================================
Update 16 maart 2020:

Wij nemen het advies van de Overheid en het RIVM over. Dit betekent dat alle lessen in elk geval tot 6 april a.s. NIET doorgaan!

Zodra er meer nieuws is zullen we dit kenbaar maken.
Zie ook het advies van de KNGU op https://dutchgymnastics.nl/nieuws/coronavirus

Bestuur G.V. DOS Vianen
===========================================================================================
Update 13 maart 2020:

Sinds vandaag (13/3/2020) zijn er door de regering maatregelen genomen in het kader van het Coronavirus in ons land.
Wat betekent dit voor onze vereniging:

Vanwege de recente ontwikkelingen vervallen ALLE trainingen tot en met 31 maart 2020.
De komende dagen zal het bestuur samen met de train(st)ers kijken naar de mogelijkheden om, passend binnen de richtlijnen van de overheid, trainingen aan te kunnen bieden.
Wij rekenen en hopen op jullie begrip!

Wedstrijden vanuit de KNGU:
De KNGU heeft zojuist bekend gemaakt alle geplande wedstrijden in maart stil te leggen. Dit betekent dat de volgende wedstrijden waar wij aan mee zouden doen NIET doorgaan!
14 maart Lexmond – AFGELAST 2e Voorwedstrijd Rayon Rivierenland D2 en D3

14 maart Winterswijk – AFGELAST Kwart finale + 2e kwalificatie 
21 maart Rotterdam – AFGELAST Kwart finale + 2e kwalificatie
28 maart Scherpenzeel  –AFGELAST Regiokampioenschap 3-4 kamp
28 maart Amersfoort AFGELAST Voorwedstrijd Rayon Rivierenland divisie 4 tm 6 en D1
28 maart Amsterdam (toestelfinales) AFGELAST Toestelkampioenschap turnen

Zodra er meer bekend is of en wanneer deze wedstrijden worden ingehaald, zullen we dit melden.