post

Bij de 1e kwalificatie in het niveau D2/D3  in Oudewater zijn vandaag 13 medailles behaald.

Wat een spannende dag voor vele turnsters, de allereerste wedstrijd van hun en van het seizoen. Hoe zou het gaan verlopen en waren ze er allemaal klaar voor?
Onder leiding van Sanne, Loïs en Ivon begonnen vroeg in de ochtend Nynke Winter, Sarah Turk, Norah Reinders bij de instap D3 en Fleur Doeve, Sanne Klicic bij de pupil 2, D2.
Wat deed het jongste trio het goed bij de instap. Sarah had de hoogste score op balk; Nynke zelfs op twee toestellen (brug en vloer). Ook Norah deed het super goed maar liet wat punten liggen op sprong omdat zij een zweefrol doet en dat scheelt in de D-score. Het werd een DOS-podium! Nynke goud, Sarah zilver en brons voor Norah.

   

Ook Sanna ging lekker vooral op brug. Mooie hoge zwaaien en de hoogste score met 12,950 punten. Zij pakte het zilver met maar 15 honderdsten verschil op nummer 1. Fleur had niet echt haar dag. Op balk viel ze met de handstand en liet de rest van de oefening zitten en dan krijg je 4 punten neutrale aftrek. Op vloer en sprong had ze wel de hoogste score maar ze had teveel punten ingeleverd. Ze kwam niet verder dan plaats 6 maar in Lexmond gaat ze vast en zeker weer knallen en revanche nemen.

   

In ronde 2 Imane el Hanjri bij de pupil 2, D3 en Daimy Bijl, Jade Wessels, Indy van der Krift, Naom Goossens bij de pupil 1, D3.  Imane deed het super op sprong en vloer, kwam op de andere onderdelen iets tekort zodat ze in het eindklassement 11e werd.  Op de andere baan ging het lekker. Naomi vergat een zwaai maar door haar prachtige uitvoering scoorde ze toch hoog op brug. Daimy en Jade turnden beiden een goede wedstrijd. Indy ook, zeker op brug en vloer maar kreeg 2 punten neutrale aftrek omdat de spreidhoeksteun op balk niet duidelijk geturnd werd volgens de jury. ZIj werd 6e. Zilver was er voor Daimy, brons voor Jade en Naomi werd 4e en kreeg ook een medaille.

    

Wat een geweldige ochtend al met deze goede resultaten en dan moest de middag nog komen.

Een grote groep na de lunch met de jonge instappers D2 Isa Schuurman, Isis den Otter en Gwenn Theesing. Op de andere baan bij de jeugd D3 Linde Groenendijk, Tara Schep, Vera Salden en Hailey Bakker. Het trio instappers zat in een moeilijk en zwaar niveau en turnde hun allereerste wedstrijd. Ze deden het hartstikke goed met brug als beste onderdeel voor Gwenn, Isa was goed op balk en Isis had brug als beste toestel. Zij werd 6e. Isa 10e en Gwenn 11e. Het lag heel dicht bij elkaar in het klassement.

De jeugdturnsters lieten hier en daar wat steken vallen; voornamelijk op balk maar herpakten zich zeker op de andere toestellen. Tara turnde goed op balk en sprong; zij werd 7e. Ondanks de black-out op balk werd Hailey toch 4e en kreeg ze een medaille. Brons was er voor Vera en Linde werd 2e mede door goed te turnen op vloer, sprong en brug.

 

De dag werd afgesloten met Louise de Groot, Amy Binneveld, Chelsey van den Broek, Lisanne Stelte bij de pupil 1, D2. Ook dit kwartet ging super. Lisanne op vloer de tweede score met 13,450 punten, liet het wat liggen op sprong en balk maar toch een prachtige 6e plaats. Chelsey was eerste op brug, tweede op balk en derde op vloer. Iets mindere sprong maar toch de bronzen medaille; zilver was er voor Amy die helaas van de balk viel maar verder een geweldige wedstrijd turnde. Louise pakte het goud mede door de hoogste scores op sprong en balk. Weer een DOS-podium!

  

Totaal 13 medailles vandaag en al veel meisjes die door zijn naar de regiofinale. Maar eerst nog de tweede kwalificatie op 14 maart a.s. in Lexmond!

Uitslagen