post

Zaterdag 16 februari 2019 stond in het teken van de kwalificatiewedstrijden in de divisies 5 en 6. Voor Quinty, Ilse en Sem alweer de tweede kwalificatie; voor Samantha en Feline de eerste en dus erg spannend.

Dit duo kwam in ronde 3 in actie bij de jeugd 2, divisie 6. Voor het eerst keuze oefenstof, voor het eerst in een grote zaal met vierkante vloer en voor Samantha voor het eerst een wedstrijd bij DOS. Zij kwam vorig seizoen over van Moveo. Feline en Samantha begonnen op sprong  en dat ging redelijk. Toen naar brug en hierop turnde Samantha een uitstekende oefening en haar 11,450 was het hoogste van alle 15 deelnemers. Bij Feline ging het mis met de afsprong  wat haar veel punten kostte. Bij het inturnen op balk ging het regelmatig mis met de pirouette maar gelukkig in de wedstrijd ging dat bij Samantha goed. Helaas kreeg ze een soort black out waardoor ze haar oefening niet meer wist. Toen dat eenmaal weer terug was ging ze te gehaast verder waardoor er twee vallen volgden. Erg jammer. Ondanks een val van Feline met de pirouette werd ze toch 5e op balk met 9.850 omdat de rest van haar oefening er prima uit zag. Ook haar 10,200 op vloer gaf haar de 5e score en uiteindelijk een mooie 9e plaats in het eindklassement. Samantha had nog zicht op een medaille. Turnde haar oefening op vloer ietwat slordig wat ook terug te zien was in het uitvoeringscijfer. Toch een geweldige 4e plaats voor haar in het eindklassement wat beloond werd met een medaille. We zien deze meisjes op 23 maart a.s. terug voor hun tweede kwalificatie.


Feline Flaton en Samantha Albers Spierings

De ronde ervoor was Sem alleen bij de junioren divisie 6. Amélie en Isa waren beiden geblesseerd dus waren alle ogen op Sem gericht. Tijdens de eerste kwalificatie goud dus wat kon ze vandaag?
Sem ging goed van start op haar favoriete onderdeel brug; 11,600 en het hoogst van iedereen.  Op balk deed ze voor het eerst pirouette en dat ging met een paar wiebels verder uitstekend; 10,850 punten. Sem was weer op weg naar een goede klassering. Op vloer voor het eerst salto en daar ging het mis. Ze viel en vervolgens was ze de rest van de oefening wat van slag. Door de 8,200 punten zakte ze in het klassement wat ze gelukkig nog met haar sprong enigszins kon doceren.  Een 6e plaats voor Sem in het eindklassement en haar zien we sowieso terug in de regiofinale op 29 juni 2019.


Sem Verhoeks

Quinty en Ilse moesten bij de junioren divisie 5 om 09.00 uur al het spits afbijten. Beginnen op balk en Quinty begon niet goed aan de wedstrijd. Viel maar liefst drie keer van de balk en dan zit een hoge klassering er niet meer in. Gelukkig had ze de eerste wedstrijd zilver dus de regiofinale turnt ze zeker.
Ilse bleef wel staan op de balk en kreeg  9,500 punten. Op de overige drie onderdelen turnden ze beiden prima. Quinty zelfs nog de op een na beste op vloer met 11,050 punten en ook vloer was bij het Ilse het beste onderdeel; 10,350. Dit wedstrijd moest Quinty genoegen nemen met plaats 11 maar kan zich wel opmaken voor de regiofinale op 11 mei a.s.  Ilse heeft een veel betere wedstrijd geturnd dan de vorige keer en werd nu 7e. Of dit genoeg is voor kwalificatie horen we later.


Ilse Voskuil en Quinty van Woerkom