post

Tijdens de inhaalwedstrijd regiofinale 6e divisie, D2/D3 heeft Amy Binneveld goud gewonnen bij de instap D3; in deze categorie werd Indy van der Krift 3e.

De regiofinale van de divisie 6, D3 en B-finale instap D2 was op 29 juni jl. afgelast vanwege de tropische temperaturen. Verenigingen werd gevraagd of ze na de zomer deze wedstrijd wilden inhalen. Ondanks vele afmeldingen van turnsters werd toch 21 september vastgesteld voor de inhaalwedstrijd. Wij hadden 12 turnsters die zich voor deze finale hadden gekwalificeerd en er ook voor wilden gaan. Dit betekende wel dat er na de zomer maar een korte periode was om de oude oefeningen nog door te nemen.

In de ochtend begonnen bij de instap D3 Amy, Indy en Naomi Goossens op brug en op de andere baan Lisanne Stelte en Louise de Groot bij de instap D2 op balk. Dit laatste duo had het nieuwe wedstrijdpak van de B-selectie al aan die een dag eerder was uitgereikt.
Amy turnde een geweldige brugoefening met zelfs een 9,2 voor uitvoering en dus de hoogste score. Indy was tweede op dit onderdeel. Een lekker begin maar op balk ging er aan het begin iets mis bij Amy; ze viel voorover met de spreidhoeksteun wat tranen opleverde maar ze ging goed door. De wedstrijd maakte ze goed af met zelfs ook nog de hoogste score op sprong. Amy won de wedstrijd en werd uitgeroepen tot regiokampioen. Indy turnde na haar goede brug verder ook een stabiele wedstrijd en greep het brons. Naomi had ook brug als beste onderdeel maar heeft een lagere D-score dus blijft dan iets achter in punten. Op de andere toestellen deed ze wat ze kon en werd uiteindelijk 22e in het eindklassement.

Het duo bij de instap D2 deed het ook prima. Lisanne viel helaas van de balk met de snelle rol maar turnde verder een prima wedstrijd. Ook Louise deed het goed en maakte geen grote fouten. Ook deze turnsters hadden brug als beste onderdeel. Louise werd 8e en Lisanne 12e.

Sanne en Ivon hadden in ronde 2 weer twee banen. Imane el Hanjri bij de pupil 1 D3 en bij de pupil 2 D3 Vera Salden, Lorelei van Veen en Linde Groenendijk.


Imane, Linde, Lorelei en Vera

Een knappe prestatie dat ook dit viertal op de finale mochten uitkomen. Imane ook zeer stabiel met scores op alle onderdelen rond de 15e plaats. Het was niet zo gek dat ze dan ook 15e werd uiteindelijk. Bij de pupil 2 D3 was de start van deze finale ook uitstekend na goede brugoefeningen. Helaas een val van de balk door Lorelei ook met de snelle rol maar verder deden deze meisjes het prima met zelfs een bronzen medaille voor Linde. Knap gedaan! Verder een 8e plaats voor Vera en een 10e plaats voor Lorelei.


Brons voor Linde Groenendijk

Halverwege deze finale al mooi resultaten na zo’n korte voorbereiding. Hierna de junioren Sem Verhoeks en Amélie Lancee beginnende op vloer. Hiervoor was Sem een ietwat nerveus omdat ze voor het eerst arabier/flik-flak zou doen. En dat ging goed. Met 11,300 een mooie 3e score. Op brug de hoogste score maar op balk ging het bijna mis met de pirouette. Toch won Sem maar mooi de zilveren medaille. Een 4e plaats en een bronzen medaille voor Amélie. Zij heeft wel wat moeite met brug maar dat ging redelijk en op de andere toestellen bleef ze goed in het spoor van haar concurrenten.


Sem en Amélie

Feline Flaton sloot deze wedstrijd af bij de jeugd, supplement H en werd aangemoedigd door vriendinnen uit de B-selectie. Een mooie vloeroefening wat 11,250 punten opleverde en ook een prima sprong. Op brug en balk liet ze wat punten liggen maar een 11e plaats was uiteindelijk een geweldig resultaat.


Feline Flaton

Uitslagen

Nu kunnen deze turnsters zich gaan richten op dit seizoen en pakken zij de nieuwe oefenstof op.
Succes daarmee!