post

Maar liefst 24 turnsters kwamen vandaag in actie in de niveaus D2 en D3 onder leiding van Sanne, Loïs en Ivon in Lexmond. Spannend, zowel voor turnsters als leiding. Lang geoefend op alle oefenstof en nu moet het uitgevoerd gaan worden in de allereerste kwalificatiewedstrijd. Gelukkig hadden we vorige week de clubkampioenschappen wat een mooi voorproefje was. Tijdens de laatste training jl. vrijdag werden de laatste puntjes nog op de i gezet.


Jade, Amy, Naomi, Indy

In het turnen is de balk vaak een cruciaal onderdeel. Kom je deze goed door dan sta je al met 1-0 voor. Dat bleek in de meeste gevallen vandaag ook weer. Bij de instap D3 bleven Amy Binneveld, Indy van der Krift en Jade Wessels op de balk en turnden een nette oefening. Uiteraard moet de rest dan ook goed gaan en dat ging dan ook. Amy was op brug en vloer 1e en op sprong en balk 2e. Met een grote voorsprong won ze de wedstrijd met 56,875 punten. Indy liet wat punten liggen op vloer, Jade op sprong maar wat fantastisch dat ze toch een medaille kregen voor de derde (Indy) en vierde plaats (Jade). Naomi Goossens deed het heel goed op brug (derde met 14,500) maar haar balkoefening ging niet goed. Zij werd 13e.


1e plaats: Amy Binneveld; 3e plaats: Indy v.d. Krift
4e plaats: Jade Wessels

Wat een heerlijke start van deze wedstrijddag. In ronde 2 de instappers D2 Lisanne Stelte, Louise de Groot, Daimy Bijl en bij de pupil 1 D2 Karlijn Bergevoet, Fleur Doeve en Sanna Klicic. Ook hier een paar nieuwe turnsters die dit jaar bij de B-selectie zijn gekomen. Karlijn en Fleur niet en dat was te zien. Karlijn turnde zeer nette oefeningen, op brug zelfs een 9,2 voor de uitvoering en op vloer 9,550. Op balk een zeer grote balansverstoring maar niemand kon haar van goud afhouden. Geweldig gedaan. Fleur turnde een stabiele wedstrijd met brug en balk als beste onderdelen. Haar 4e plaats werd beloond met een medaille. Nieuwkomer Sanna  turnde een uitstekende oefening op brug (13,950) maar liet het vervolgens liggen op balk. Zij werd 8e, een knappe prestatie in een deelnemersveld van 24 turnsters.


1e plaats: Karlijn Bergevoet; 4e plaats: Fleur Doeve

De jonge instappers Lisanne en Louise turnden een prima brugoefening maar ook zij verloren hun punten op balk. Dit onderdeel was voor Daimy juist haar beste toestel met 12,150 punten maar door 2 volle punten neutrale aftrek op brug was een top 10 klassering voor haar ver buiten bereik. Lisanne werd uiteindelijk precies 10e, Louise 13e en Daimy 21e. Op dit moment is nog niet bekend hoeveel turnsters zich kwalificeren voor de regiofinale dus volgende wedstrijd nog even flink knallen.


Instap en pupil 1 D2

In ronde 3 de pupillen Lorelei van Veen, Linde Groenendijk, Tara Schep, Roos Bertelink, Hailey Bakker, Vera Salden (D3) en Laure Raes, Lieve Bruinenberg, Lisa Nieboer (D2). Wat valt daar nog over te zeggen. In beide categorieën een volledig DOS-podium. Deze meisjes deden het erg goed. Lisa wist bij de D2 alle onderdelen te winnen en won overtuigend. Lieve, ondanks een val van de balk pakte zilver en nieuwkomer Laure Raes pakte het brons. Zeer knap. Bij de D3 won Linde de wedstrijd o.a. door de hoogste score op balk (14,050), Vera werd 2e door zeer goede oefeningen op brug, balk en vloer en brons was er voor Roos ondanks twee vallen van de balk maar wel een perfect uitgevoerde brugoefening.
Tara turnde ook een goede wedstrijd. Had in overleg met de trainster haar afsprong brug aangepast en dat pakte veel beter uit. Een mooie 7e plaats. Hailey werd 9e en Lorelei helaas 17e. Haar 2e sprong leverde een 0 op omdat ze niet over de kast kwam. Heel zuur want ze turnde verder een prima wedstrijd.

    
Lisa Nieboer (1), Lieve Bruinenberg (2) en               Linde Groenendijk (1), Vera Salden (2) en
Laure Raes (3)                                                               Roos Bertelink (3)

In de laatste ronde geen prijzen voor de DOS-turnsters. Imane el Hanjri had met haar 6e plaats de hoogste klassering bij de pupil 1 D3 mede door een hoge score op vloer (14,000). Yanna v.d. Peijl werd 7e. Zij had hoger kunnen eindigen als ze niet iets vergeten was op vloer waarvoor ze 2 punten neutrale aftrek kreeg. Elyne Lommen kreeg 2 punten neutrale aftrek op balk en kwam niet verder dan plaats 14.

Indi Heeres en Femke Verkerk kwamen uit bij de jeugd 1 D3. Indi turnde een prima brugoefening met 13,650 punten maar liet het vooral liggen op sprong en vloer. Toch werd zij 6e in een deelnemersveld van 21 turnsters. Femke kwam ook tekort op deze onderdelen en kwam niet verder dan plaats 15.


Pupil 1 en jeugd 1 D3

De eerste kwalificatiewedstrijd leverde maar liefst 11 medailles op. Wat een geweldig resultaat en mooie start van het seizoen. Vele turnsters zijn al zeker van een regiofinale; anderen krijgen nog een tweede kans om zich te kwalificeren.