post

Tijdens de eerste kwalificatiewedstrijd zijn Phaedra (junior 4e divisie), Lisa & Lieve (jeugd 1, D1) en Sem (junior 6e divisie) in de prijzen gevallen.

Zaterdag 23 november 2019 stond niet alleen bij de turnsters en de leiding in de agenda maar ook bij vele vrijwilligers van DOS. Wij waren namelijk aangewezen als gastvereniging. Met ca. 20 vrijwilligers hebben we in Amersfoort gezorgd voor de kassa, catering, wedstrijdleiding, muziek, prijsuitreiking, klokkers, jurymeisjes etc.
Om 07.10 uur reden de eerste auto’s al uit Vianen weg richting Amersfoort zodat een grote groep er al voor 08.00 uur was.

    

In de eerste ronde Phaedra Bogert bij de junioren 4e divisie. Alle turnsters van DOS begonnen vandaag op sprong, een lekkere volgorde. De overslag werd beoordeeld met een 10,450. Een prima start. Hierna volgde een goede brugoefening en voor het eerst een 11 (11,100). Geweldig. Op balk een nieuw element, radslag/arabier. Ze deed hem wel maar helaas geen verbinding doordat ze wat uit balans was. Toch de hoogste score met 11,050 punten. Ook op vloer de hoogste score met 11,950. Wat een heerlijke start van het seizoen en de zilveren medaille was dan ook terecht!


Zilveren medaille voor Phaedra Bogert

Ondertussen was er weer een auto uit Vianen gekomen met drie nieuwe vrijwilligers. De wedstrijd liep nu al in dus ze waren net op tijd om ingezet te kunnen worden voor ronde 2. In die ronde namens DOS Lisa Nieboer en Lieve Bruinenberg. Ze waren nerveus en dat was ook niet zo gek. Een niveau hoger (D1), voor het eerst jeugd en dan al vroeg in het seizoen moeten turnen. Eenmaal begonnen ging het prima. Op sprong de hoogste score voor Lisa (12,525) en de derde score voor Lieve (12,175). Ditzelfde gold voor brug. Goede oefeningen en de nette uitvoering werd dan ook beloond door de jury. Lisa heeft ook nog een hoge D-score van 5,40 omdat ze een kip turnt.
Op balk begon Lieve goed. Wel af en toe wat aarzelend maar nu trok zij de hoogste score (13.050) naar zich toe. Lisa viel van de balk maar haar 12,450 punten was de op een na beste score. Het duo stevende af op een podiumplaats en door de een goede vloeroefening van Lisa pakte zij het goud. Lieve liet het op dit onderdeel wat liggen in de uitvoering waardoor zij brons pakte. Wat een super resultaat van deze twee meisjes in dit niveau. Kwalificatie is al een feit en dan kijken hoe het in de regio gaat.


Goud voor Lisa Nieboer; brons voor Lieve Bruinenberg (samen met trainster Sanne Oost)

De wedstrijd liep nog verder in. Er werd een half uur gepauzeerd. Onze vrijwilligers konden even genieten van de broodjes, drinken en versnaperingen wat we uit Vianen meegenomen hadden. Ivon was inmiddels ook gearriveerd want in ronde 3 op beide banen turnsters van DOS.


In baan 1 de junioren 6e divisie Sem Verhoeks, Samantha Albers Spierings, Feline Flaton, Amélie Lancee en op baan 2 Valerie Arnold.

Voor Valerie ook een spannende dag. Voor het eerst keuze oefenstof (jeugd 2) en dan ook nog ingeschreven voor de 4e divisie gezien haar prestaties van vorig seizoen.
De 10,800 voor haar overslag op sprong was een prima start. Ook de 10,100 op brug met een D-score van 2,40 was goed en de derde score op dit onderdeel. Op de volgende onderdelen ging het niet goed. Op balk viel ze en haar sprongenserie was niet goed. Slechts 8,500 punten dus geen zicht op een podiumplaats helaas. Haar nieuwe vloeroefening was ook even wennen. Het is ook niet niets om voor het eerste zo’n oefening te turnen. Keurige D-score van 3,00 maar in de uitvoering kan het nog veel beter en daar kan ze de komende maanden langer op oefenen. Ze hoeft pas in maart weer voor haar 2e kwalificatie. Nu werd ze 8e in het eindklassement.

Bij de vier junioren was Feline het beste op sprong met 10,300 punten. Sem was superieur op brug met 11,900 punten na een zeer goede uitvoering met zelfs een 9,1 voor de E-score! Samantha deed het ook goed op brug met haar 10,850 punten (vierde score). In deze groep junioren 6e divisie maar liefst 21 deelnemers dus een grote groep.
Op balk ging iedereen er af met de pirouette en dat was wel vervelend. Amélie zelfs nog een keertje met een draai. Dit kostte haar veel punten. Gelukkig maakte zij dit nog goed op vloer met de vierde score (10,350 punten). In het eindklassement was er zilver voor Sem; Feline werd keurig 6e en dat is knap voor eerstejaars junior. Amélie werd 7e en en Samantha 12e.


Zilver voor Sem Verhoeks

De eerste kwalificatie zit er op met goede en wat mindere resultaten maar het is nog vroeg in het seizoen. In maart zien we deze turnsters weer terug voor hun 2e wedstrijd.

Na de wedstrijd hebben we met elkaar opgeruimd en konden we tegen 16.00 uur huiswaarts.
We kunnen niet alle namen noemen maar we bedanken alle vrijwilligers die zich vandaag hebben ingezet in Amersfoort! Zonder jullie konden wij dit niet doen.