Lees verder

Beweegdiploma voor peuters/kleuters

Speciaal voor uw kind(eren): het nijntje Beweegdiploma. Dat uw kind zijn of haar zwemdiploma haalt, is eigenlijk de normaalste zaak van de wereld. Het behalen van een beweegdiploma is nog niet zo vanzelfsprekend. Vanaf het seizoen 2016/2017 kan dit echter bij DOS Vianen!

Waarom het nijntje Beweegdiploma?
In de leeftijd van 2 tot en met 6 jaar vindt bij kinderen de grootste motorische ontwikkeling plaats. In deze periode komen namelijk verbindingen en vertakkingen van de hersencellen tot stand. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid. Het is dan ook belangrijk om hierop in te spelen. Daarnaast is bewegen gezond. En helpt het om overgewicht tegen te gaan. Zodra uw kind kan lopen zijn speelse manieren van bewegen noodzakelijk. Het Beweegdiploma helpt kinderen bij hun motorische, sociale en cognitieve ontwikkeling.

Bewegen met nijntje en de KNGU
Nijntje en de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie) zijn een meerjarig samenwerkingsverband aangegaan met als doel om meer kinderen tussen de 2 en 6 jaar spelenderwijs te leren bewegen. Nijntje is dan ook ambassadeur van het Beweegdiploma. Het Beweegdiploma bestaat uit twee lessenseries en start op 2 september:

Beweegdiploma 1 (leeftijd 2,5 t/m 3 jaar) - 15 lessen; deze lessen worden gegeven op vrijdagmorgen van 10.30-11.30 uur in Sporthal Helsdingen te Vianen
Beweegdiploma 2 (leeftijd 4 en 5 jaar) - 20 lessen; deze lessen worden gegeven op vrijdagmiddag van 15.00-16.00 uur in 't Zwanengat te Vianen

Hoe haalt uw kind het nijntje Beweegdiploma?
Wilt u dat uw kind zich motorisch goed ontwikkelt? Geef hem of haar dan op! Wilt u meer weten? Neem gerust contact met ons op via info@dosvianen.nl. Meer informatie over het nijntje Beweegdiploma leest u ook op www.kngu.nl/beweegdiploma. Na een serie lessen wordt er een "examen" afgelegd en bij goed resultaat ontvangt uw kind zijn/haar diploma.


De kosten van de peuter- en kleutergym zijn 51,-- per kwartaal; dit incl. "examen". Voorlopig zal er geen inschrijfgeld gend worden.
Al uw ideen en opmerkingen kunt u hier kwijt.