Lees verder

Geslaagd Gymfeest

Met ruim 180 jongens en meisjes was het DOS Gymfeest op vrijdag 20 oktober jl. in Sportcentrum Helsdingen een groot succes.

Het Gymfeest is inmiddels een terugkerend evenement geworden in de Herfstvakantie. Elk jaar komen er nog meer kinderen naar dit feest en dan is Sportcentrum Helsdingen een ideale plek om een dergelijk feest te kunnen houden.

De gymkar van de KNGU hadden we weer gereserveerd. Deze kar zit vol met trampolines, beamer/scherm, opblaasbare attributen, hoepels, linten etc. Je kunt het zo gek niet bedenken maar daar valt wel een zaal mee te vullen. De kar werd dinsdag nog in Nieuwegein gebruikt maar keurig door deze vereniging in Vianen afgeleverd. Op vrijdagmorgen werd de kar door Erik naar Helsdingen gereden. Om dit jaar de kinderen nog iets anders aan te bieden hadden we bij Stardrift een opblaasbare stormbaan gehuurd die 's morgens door Jeff werd opgehaald.

Gymkar KNGU Inrichten van de zaal

Rond de middag verzamelden alle vrijwilligers zich bij Sportcentrum Helsdingen en werd met elkaar de zaal ingericht. Ook werd uitgelegd welke taken iedereen verder die middag had. Er waren kinderen zo enthousiast dat ze al om ruim 12.30 uur binnen waren. De namen werden (voor zover mogelijk) genoteerd bij de registratietafel waar ook folders, flyers lagen, turnpakjes te koop waren en en vragen gesteld konden worden.

Eenmaal in de zaal konden de jongens en meisjes zelf bepalen wat ze gingen doen. Springen op de trampolines of opblaasbare tumblings, free-running, lange mat, oefenen met knotsen, linten, hoepels en ballen of over de stormbaan. Er was genoeg te doen en zo konden alle aanwezigen op een leuke speelse manier kennis maken met de gymsport. Dit jaar hadden we ook tribunes in de zaal gezet zodat ouders/verzorgers van dichtbij naar de naar de verrichtingen van de kinderen konden kijken.


Er was ook nog limonade met een spekje voor de kinderen en aan het eind nog een stukje fruit. Dit laatste was gesponsord door Paul's Groentewinkel van de Voorstraat in Vianen.


Enthousiast en met een gezonde kleur op de wangen gingen de kinderen huiswaarts. De kar werd weer ingeladen, de zaal opgeruimd. Wij kijken terug op een zeer geslaagd Gymfeest waar ruim 180 kinderen zich enorm vermaakt hebben. Ook leuk was de komst van de groep van 26 kinderen van de Kinderopvang Vianen.


We bedanken alle vrijwilligers die zich ingezet hebben om dit evenement tot een succes te maken, alsmede de sponsor Paul's Groentewinkel. Er zijn door Ramon Oost foto's en een filmpje gemaakt. Deze zijn te bekijken via onze facebookpagina.Al uw ideeŽn en opmerkingen kunt u hier kwijt.