Lees verder

Geen NK voor team B

Het lag dicht bij elkaar maar het viertal Sanne, A´sha, Ivon en Hannah kwam 0,1 tekort tijdens de kwalificatiewedstrijden teams in Hoofddorp.

Het wedstrijdseizoen voor de selectieturnsters begint altijd met de landelijke kwalificatiewedstrijden teams. Niveau B was voor vandaag ingedeeld in Hoofddorp. De niveaus C en D komen volgende week in actie in Waspik. Het wedstrijdseizoen openen en dan nog wel vroeg in de morgen om 08.30 uur, dat is wel weer wennen. Dan ook nog eens balk als eerste toestel. Door Miranda werden drie turnsters aangewezen die turnen; 2 hoogste scores tellen.

Warming-up

Sanne beet het spits af op balk en turnde een prima oefening (11,467) evenals Hannah met een 11,667. Ivon viel helaas van de balk maar er stonden gelukkig al twee goede cijfers. Toen naar vloer. Hierop kwam A´sha voor het eerst in actie en kreeg een 10,833. Ietwat lage score maar dat kan. Ook Ivon werd echter laag gejureerd in de uitvoering en kwam tot 10,700 punten. Sanne wist nog een 11,033 bij elkaar te turnen maar het was vreemd dat onze drie turnsters zo laag werden beoordeeld in de uitvoering. De D-scores waren verder prima.

Balk: Hannah Hijmering Vloer: A´sha Josepha

Toen naar sprong. Gehoekte tsjuki's werden gesprongen door Ivon, A´sha en Hannah. Prachtige cijfers waarvan de 12,5 van Hannah en A´sha meetelden en direct zag je een stijging in het klassement. De teams lagen erg dicht bij elkaar. Na drie onderdelen ging DOS aan kop met brug nog te gaan. Slechts 4 teams konden zich plaatsen voor het NK en na onze ronde kwamen nog eens 6 teams in actie.

Vloer: Ivon Verkroost Brug: Sanne Oost

Miranda liet het aan het viertal over wie zou gaan bruggen. Ivon en A´sha waren een "zekerheidje", Hannah liet de oefening aan zich voorbij gaan zodat Sanne mocht bruggen. A´sha begon, had een stop aan de hoge ligger maar turnde toch 10,733 punten bij elkaar. Ivon turnde een prima oefening met 11,433 punten en ondanks een tik tegen de lage ligger kwam Sanne tot 11,300 punten. Het zat erop. 92,766 punten totaal en in het tussenklassement op een derde plaats. Naar huis en wachten tot de volgende ronde voorbij was.

3e in het tussenklassement

Om 14.15 uur kwam het bericht. DOS was 5e geworden met 0,1 punt achter op de nummer 4. Net iets tekort dus voor een NK-ticket. Erg jammer maar wat heeft het viertal weer een knappe prestatie neergezet zo aan het begin van het seizoen. Nu kunnen ze zich gaan opmaken voor de individuele wedstrijden.
Sanne, A´sha, Ivon, Hannah