Lees verder

Geen kwalificatie finale teams

De drie teams die ingeschreven waren in de niveaus C en D moesten zondag aantreden in Waspik voor hun kwalificatie teams.

Het eerste team dat uitkwam in C bestond uit Danique, Margot, Bailey en Chlo. Vloer als eerste onderdeel met voor DOS Danique, Bailey en Margot. Margot knalde direct en behaalde 12,100 punten met een D-score van 4,4. Netjes hoor. Danique en Bailey hadden resp. 11,167 en 11,267. Toen naar sprong. Chlo zou springen maar bij het inturnen liep dat niet lekker zodat Bailey het overnam. Alledrie in de 11 punten.

Op brug hield Chlo zich goed staande met haar losom en net als Danique kwam ze op 10,033 punten. Op balk was Bailey verreweg de beste met een strakke, stabiele oefening. Het team eindigde over de gehele dag uiteindelijk op een 7e plaats; van de 26 teams is dit een uitstekend resultaat.

DOS Vianen-1

Ook in niveau C maar dan een ronde later vormden Anissa, Nomi, Los en Elvira een team. Zij begonnen op sprong. De scores van Anissa en Los (11,367 en 11,267) telden mee in de ranking. Op de overige drie onderdelen lagen de turnsters steeds vrij dicht bij elkaar met de scores. Elvira turnde op vloer voor het eerst haar zelf gemaakte oefening en dat zag er goed uit. Een 12e plaats was uiteindelijk weggelegd voor dit team in categorie C.

DOS Vianen-2

Ivy, Jolijn, Isis en Noa kwamen rond 15.30 uur in actie in categorie D. Ook hier veel deelnemende teams (28) en slechts de zes beste teams konden zich plaatsen voor de finale. Niet van uitgaan, gewoon een lekkere wedstrijd turnen en een mooi voorproefje voor het individuele wedstrijdseizoen. Balk als eerste toestel. De 10,700 van Ivy was goed maar Noa en Isis lieten hierop wel wat punten liggen. Isis maakte dit op vloer wel weer goed met een 10,867.

Op sprong dezelfde score (11,633 punten) voor Jolijn en Isis en op het laatste onderdeel brug waren de punten ruimschoots voor Ivy en Noa. Het was dus allemaal lekker verdeeld in dit team. Prima wedstrijd gedraaid en een 12e plaats in dit veld is een uitstekende prestatie.

Team D

Geen finales dit jaar maar wel een fijne oefenwedstrijd om te zien hoe alles er voor staat. Puntjes op de i zetten en dan op naar het individuele wedstrijdseizoen. Foto's te zien op de site van Ramon Oost (www.ramonoost.nl) en op onze facebookpagina.