Lees verder

8 medailles in Amersfoort

25 november 2017; de start van het individuele wedstrijdseizoen maar ook de dag dat wij als gastvereniging moesten fungeren tijdens deze wedstrijd. Om 07.30 uur ging de deur open van de zaal in Amersfoort en de trainsters Kelsey en Sanne met Goke en Hendri waren toen al present. Vrij snel daarna kwamen Melanie, Karin (catering), Alexandra (speaker), Hilda (muziek) en Willemien met Roland voor de kassa. Ook de klokkers Talja en Noëlle waren er inmiddels en natuurlijk de vier turnsters met ouders die in ronde 1 hun allereerste wedstrijd moesten turnen.

07.30 uur: lege zaal Sem, Esmée, Amélie en Isa

Isa, Sem, Amélie en Esmée mochten dus het spits afbijten en wel in categorie jeugd 2, divisie 6. Voor het eerst dit jaar keuze en de afgelopen weken is er hard getraind op de nieuwe vloeroefeningen op zelf uitgekozen muziek. Esmée nog maar kort bij de B-selectie dus een spannende dag. Het viertal begon op balk en dat ging prima. Esmée viel met de opsprong maar Isa en Sem waren resp. 3 en 4 op dit onderdeel. Toen naar vloer, af en toe een beetje zoekende nog maar Sem kreeg een mooie 8,450 voor de uitvoering en Amélie een 8,200. Dat ging goed. Op sprong was Amélie de beste met 10,450 punten. Esmée deed een andere sprong (opspringen en streksprong af) maar werd hiermee toch derde omdat ze dit netjes uitvoerde. Een hoge score voor Isa op brug (11,400) en daarmee was ze verreweg de beste. In het eindklassement pakte ze zilver, Sem zat er kort op en kreeg brons. Amélie werd 4e maar kreeg hiervoor ook nog een medaille. Esmée werd 12e maar de kop is er af en op 17 februari kan ze revanche nemen.

2e plaats; Isa van Barneveld; 3e plaats: Sem Verhoeks; 4e plaats: Amélie Lancee Vrijwilligers kijken toe

Tussendoor waren onze vrijwilligers druk in de weer om alle juryleden en vrijwilligers te voorzien van koffie, thee etc. Alexandra zat goed in haar rol als speaker, was luid en duidelijk te verstaan.

In ronde 2 Féline (zusje van Esmée) uit de A-selectie en Phaedra uit de B-selectie. Kelsey ontfermde zich over Féline, Sanne over Phaedra. Verplichte oefenstof voor Féline bij de pupil 1, D1. In deze categorie 10 turnsters en op sprong wist Féline gelijk de hoogste score neer te zetten (13,500). Ook haar brugoefening was netjes en de 13,200 punten was ruim een punt meer dan de nummer 2. Op balk was het net andersom, hier gaf Féline een punt toe op de hoogste score. Het slotonderdeel, de vloer ging weer prima en met 14,200 punten de beste. Het was dan ook niet zo gek dat Féline goud won in deze categorie. Een mooi begin van dit seizoen.

Aan het begin van ronde 2 kwam Marcel uit Vianen om turnsters te brengen die de rest van de dag zouden helpen. Ze hebben de hele dag met bordjes gelopen en geklokt. Ook Sem, Isa en Amélie uit ronde 1 zijn gebleven om hun steentje bij te dragen en Miranda, de moeder van Amélie bleef ook voor kassawerk. Blij waren we met Marcel die hielp met allerlei klusjes, zoals het podium neerzetten en weghalen, de balk omlaag en omhoog waar nodig etc.

Voor Phaedra dit jaar ook voor het eerst keuze en ook zij heeft daar hard voor getraind om de nieuwe elementen erin te krijgen. Phaedra turnt 4e divisie en begon gelijk goed op sprong met 10,600 punten. Brug was nog wel spannend met salto af. Ze nam dan ook ruimschoots de tijd om zich hierop voor te bereiden, wat wel wat aftrek gaf maar ze deed het wel! Een flinke balansverstoring op balk met de radslag maar verder was de oefening prima; de 10,850 punten was de op een na hoogste. Op vloer had Phaedra de hoogste D-score, zat nog wel wat onwenning in de oefening maar kwam toch op een mooie 10,900 punten uit. Het eindresultaat was een mooie 3e plaats!

1e plaats; Féline Bom 3e plaats: Phaedra Bogert

Tussen ronde 1 en 2 een pauze van een half uur. De jury ging apart eten en voor onze vrijwilligers hadden we inmiddels zelf meegenomen broodjes gesmeerd dus kon iedereen even lekker eten, drinken en een stukje fruit nemen.

Pauze voor vrijwilligers Nynke en Amy zijn er klaar voor

Na de middag onze jongste deelneemsters Amy en Nynke bij de instap D1 o.l.v. Kelsey en Monique bij de senioren 4e divisie o.l.v. Sanne. Alledrie begonnen ze op brug en dat is Monique op het lijf geschreven. Uitvoering 8,550, keurig geturnd dus en de hoogste score met 11,250 punten. Op balk blijven staan, pirouette ging iets te ver door maar ze bleef ermee staan en ook op dit onderdeel de beste met 11,550 punten. Halverwege stond ze er goed voor. Op vloer en sprong bleef ze redelijk in de buurt bij de concurrentie waardoor ze met bijna 3 punten verschil goud won.

Amy en Nynke vonden het spannend, waren wel een beetje "hyper" maar dat is ook niet zo gek met een eerste wedstrijd in een echte zaal. Alsof ze afgesproken hadden turnden ze beiden hetzelfde cijfer op brug; 13,850 punten. Qua uitvoering ook het hoogste van allemaal. Op balk had de jury een "makkie". Zo'n mooie en nette oefening zodat de jury bij Amy slechts 0,6 punten kon aftrekken en bij Nynke 1,1. Amy zette deze goede flow door op vloer maar Nynke was op dit onderdeel even de weg kwijt wat haar een punt neutrale aftrek opleverde. Bij sprong was er enige verwarring want onze meisjes hadden salto geoefend maar in het niveau instap wordt er streksprong geturnd. Dat kunnen ze uiteraard ook maar Amy sprong zo hoog (i.v.m. salto) dat ze bij de landing van de streksprong de handen op de mat had. Ze kwam niet verder dan 12,575 punten. Nynke had dit beter onder controle en scoorde op sprong 13,350 punten. Gelukkig had Amy een flinke voorsprong opgebouwd en bij de prijsuitreiking werd ze als winnaar uitgeroepen. Nynke mocht ook naar het podium voor de 3e plaats. Geweldig dat beiden een medaille hebben gehaald!

1e plaats; Monique Huiveneers 1e plaats: Amy l'Abee; 3e plaats: Nynke van Kampen

8 medailles, wat een fantastische prestatie. In ronde 4 hadden we geen DOS-turnsters meer. Alexandra moest weg en Kelsey nam de taak als speaker over wat ze prima deed. Rond 17.30 uur was de wedstrijddag ten einde. Met elkaar hebben we opgeruimd, afval van de jurytafels etc. etc. en om 18.00 uur zaten we moe maar voldaan in de auto richting Vianen. De kop is er af!

Onze dank gaat uit naar alle vrijwilligers die tijdens deze dag geholpen hebben en natuurlijk Annet voor het jureren!Al uw ideeën en opmerkingen kunt u hier kwijt.