Lees verder

Brons voor Ben Hui

Op deze regenachtige, grauwe zondag was het de beurt aan Ben Hui, Guusje, Pleun en Ruth om aan te treden in Amersfoort voor hun 1e kwalificatiewedstrijd.

Ben Hui mocht direct in de ochtend en onder leiding van Kelsey turnde zij bij de pupillen 1, N2 haar wedstrijd. Haar sprong ging goed. Op brug kreeg ze 0,3 punt aftrek bij de D-score maar Kelsey kon dat gelukkig rechtzetten bij de jury want dit was een fout van hun kant.

Ben Hui

Op balk hier en daar wat wiebelig en een val met bruggetje achterover. Toen nog naar vloer waar Ben Hui een uitstekende oefening turnde. De pirouette niet helemaal doorgedraaid maar verder in orde. In het eindklassement werd ze 3e en dat is een mooi begin van het nieuwe seizoen en kwalificatie is hiermee zo goed als zeker.

3e plaats: Ben Hui Boer

In de laatste ronde bij de jeugd 2, 3e divise Pleun, Guusje en Ruth. Dit trio werd bijgestaan door Miranda en Les. Spannend voor deze meiden want zij turnen voor het eerst keuze oefenstof en hoe pakt dat uit? Balk het eerste onderdeel. Alleen Ruth kreeg meer dan 10 punten, de andere twee bleven steken op een hoge 9. Op vloer was het af en toe zoeken naar de nieuwe muziek maar met 11,600 punten turnde Pleun een goede oefening en hiermee nam ze al direct afstand van haar clubgenootjes.

Vloer: Guusje Duyts

Even wennen dat er maar één sprong geturnd hoeft te worden. Ruth en Guusje sprongen 11,400 punten bij elkaar, Pleun bleef iets achter met 11,100 punten maar zij had na de landing ook een enorme pas naar rechts. Als laatste onderdeel brug. Door alledrie werd er goed doorgeturnd. Guusje wist zelfs met haar 11,000 punten de tweede score neer te zetten en maakte hierdoor een sprong in het eindklassement. Ook Pleun zette met 10,750 punten een prima score neer. Ruth bleef iets achter, haar D-score was slechts 2,20 punten dus vermoedelijk is er een eis niet geteld.

Pleun werd 4e en kreeg hiervoor een bronzen medaille. Guusje werd 6e en Ruth eindigde op een 10e plaats. In januari is de tweede kwalificatiewedstrijd. Het is nu nog niet zeker of ze geplaatst zijn want in deze categorie bereiken maar weinig meisjes de landelijke competitie. Eind januari weten we meer!

4e plaats: Pleun van Vliet