Lees verder

3 medailles in Amersfoort

10 december 2017! De dag die de boeken ingaat met hevige sneeuwval, turnsters die te laat bij de wedstrijd kwamen of helemaal niet kwamen én dat wij weer gastvereniging waren in Amersfoort.

Al vroeg zaten onze vrijwilligers in de auto om op tijd (08.00 uur!) in Amersfoort te zijn. De wegen waren toen nog goed te berijden. Kassa (Ron, Hanneke, Loïs), catering (Melanie, Hilda, Ilse), jurymeisjes (Ruth, Dana, Liese, Manon, Aïsha, Jolijn, Sem, Phaedra) en de coordinator Hendri pakten direct hun taken op. Miranda was inmiddels ook gearriveerd met Louiza en familie. Zij turnde in ronde 1 haar eerste kwalificatiewedstrijd bij de instap N2.

Vrijwilligers nog even chillen

Louiza begon op vloer. Ze turnde een onrustige oefening, had ook een hand aan de grond maar het was voor deze jonge turnster ook best onwennig zo'n eerste wedstrijd in dit niveau en in deze zaal. Toch een 13,100. Op sprong moest ze ook wat concurrenten voor laten gaan maar dat maakte ze ruimschoots goed op brug/rek. Haar 13,300 was goed voor de derde score. Omdat in ronde 2 nog een groep instap N2 kwam was er een voorlopige tussenstand. Louiza stond 4e, uiteindelijk is dit de 6e plaats geworden waarvoor ze een mooie bronzen medaille kreeg. Goed gedaan hoor in dit grote deelnemersveld en kwalificatie is hiermee al binnen handbereik.

6e plaats: Louiza el Berkani

In ronde 2 geen turnsters van DOS. Wel waren er nieuwe vrijwilligers binnengekomen. Ivy en Isis waren gebracht; Nicole en Annet kwamen ook om hun steentje bij te dragen. Het was gedurende de wedstrijddag erg onrustig. Vele turnsters moesten uit Noord-Holland komen en hadden veel vertraging. Door de wedstrijdleiding was steeds overleg en gelukkig werd er rekening gehouden met de situatie en mochten turnsters instromen als ze wat te laat binnen kwamen. Rond 13.00 uur was er een korte pauze, konden onze vrijwilligers een broodje of een kop soep nuttigen.

In ronde 3 de jeugdturnsters Famke en Robin op baan 2 en de senioren Hannah, Bailey en Chloé op baan 1. Sanne moest de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan vanwege een blessure. Robin was de hele week al niet fit dus had geen fijne voorbereiding. In het niveau jeugd 1/N3 begon het duo op sprong. Bam.... Famke was gelijk de beste met 12,900 punten. Robin turnde 12,550 punten bij elkaar. Op brug lieten onze turnsters wat punten liggen mede door de wat lagere D-score t.o.v. de concurrentie.

Robin en Famke

Niet getreurd, balk ligt Famke altijd wel en dat liet ze nu ook weer zien. Een mooie strakke oefening en haar 13,950 punten was goed voor de hoogste score op dit onderdeel. Famke lag op koers voor een podiumplaats. Op vloer turnde ze 12,600 punten wat haar in het eindklassement naar de 2e plaats bracht. Een mooie zilveren medaille voor haar en kwalificatie veilig gesteld. Robin kwam tekort op vloer maar heeft het ondanks de omstandigheden prima gedaan. Ze werd 21e. Ook voor deze turnsters is in januari 2018 de tweede kwalificatiewedstrijd.

2e plaats: Famke Vennema

Voor Bailey en Chloé was het spannend nu ze voor het eerst tot de senioren behoorden. Het trio begon ook op sprong en de tsjuki's werden prima uitgevoerd. Hannah sprong gehoekt en haar 12,000 punten was goed voor de tweede score. De kop was er af, op naar brug. Daar liep het niet lekker. Hannah viel door met de handstand, Bailey viel met de losom/handstand en Chloé was wat slordig in de uitvoering.

Er moesten nog twee toestellen geturnd worden dus alle zeilen werden bijgezet. Op balk turnde Hannah een uitstekende oefening. 11,700 punten was een goed resultaat. Bailey turnde ook netjes en kwam tot 11,500 punten. De oefening van Chloé bevatte enkele balansverstoringen wat haar punten kostte. Op vloer heeft Hannah een lagere D-score maar dat maakte ze ruimschoots goed met haar uitvoering. 11,650 punten! Ook op dit onderdeel lieten Bailey en Chloé de punten liggen in de uitvoering. Zij kregen resp. 10,550 en 10,400 punten. Ook hier was eerst een tussenstand waarbij Hannah op medaillekoers lag. Vanwege het winterweer hoefde ze niet persé te blijven. Aan het einde van de dag bleek dat ze 3e was geworden en de bronzen medaille krijgt ze binnenkort.

Chloé, Hannah en Bailey

Na de wedstrijd hebben de nog aanwezige vrijwilligers alles opgeruimd, de auto's werden sneeuwvrij gemaakt en de terugreis kon beginnen. Wij bedanken alle vrijwilligers die zich deze dag heeft ingezet. Zonder jullie inzet kunnen we dit niet voor elkaar krijgen. Bedankt!