Lees verder

Pupillen superieur!

De sneeuw was weg dus de wegen richting Amersfoort waren dit weekend beter te berijden. Dat was maar goed ook want maar liefst 16 DOS-turnsters kwamen zaterdag in actie voor hun 1e voorwedstrijd in de derde divisie.

Onze drie junioren Jolijn, Isis en Noa traden aan in groep 2. Daarvoor was ook al een groep junioren geweest maar blijkbaar is het nieuw dit seizoen dat er toch per groep een prijsuitreiking is en kwalificatie vastgesteld wordt vanuit je eigen groep. Brug het eerste toestel. Jolijn en Noa gingen voortvarend van start. Prima oefening met resp. 11,167 en 11,233 punten (top 4). Isis 11,067. Ook op balk goede scores voor Jolijn en Noa. Isis liet op dit onderdeel teveel punten liggen door een val en een wiebelige oefening.

Jolijn, Isis en Noa

Zij zette dit weer recht op vloer. Met 11,100 punten de op een na hoogste score. Ook voor deze turnsters slechts n sprong om uit te voeren en dan moet deze wel direct goed zijn. 11,200 (Jolijn), 11,450 (Isis) en 11,500 (Noa) waren mooie cijfers. In het eindklassement kwam Jolijn net iets tekort voor een podiumplaats. Zij moest genoegen nemen met plaats 4 maar wel een mooie uitgangspositie voor kwalificatie. Noa werd 6e en Isis 9e. Eind januari is hun tweede voorwedstrijd.

In de derde ronde de dit seizoen naar DOS overgekomen Egile bij de pupil 1, N3. Best spannend en dan ook nog een groot deelnemersveld van maar liefst 30 turnsters. Egile turnde een goede wedstrijd waarbij zij op alle onderdelen rond de tiende plaats schommelde. Op vloer was ze met 13,300 punten zelfs 7e. In het eindklassement werd ze 13e en dat is een prima prestatie met zoveel concurrentie.

Egile Kvietkauskas

De dag werd afgesloten met de pupillen 2 en de senioren. Er was inmiddels assistentie van Bailey en Kelly. De pupillen Sylvie, Manon, Liese en Kajsa mochten starten op vloer. De 13,600 van Sylvie was de op een na hoogste score. Liese en Manon zaten er vlak achter met 13,500. Kajsa was iets slordiger in de uitvoering en kwam tot 12,900 punten. Op sprong liet het kwartet toch wel wat puntjes liggen ten opzichte van de concurrentie maar halverwege de wedstrijd was er nog niks aan de hand.

Ook in deze categorie pupil 2, N3 30 turnsters die streden om een hoge klassering. Op brug pakte Sylvie even goed uit. Een keurige oefening en de hoogste score met 14,633 punten. Zij ging lekker en stevende rechtstreeks op een podiumplaats af. De andere drie zaten op brug bijna een volle punt achter Sylvie. Als laatste onderdeel balk. Kon Sylvie de goede flow doorzetten? Nee helaas, ze viel twee keer van de balk zodat het goud buiten bereik was. Toch kon de eer van DOS hoog gehouden worden door Manon en Liese. Beide turnsters zette een stabiele balkoefening neer; allebei een 14,650 n de hoogste score. Manon schoot hierdoor naar de 1e plaats en nam goud mee naar huis. Voor Liese was er zilver met een nipt verschil. Sylvie werd ondanks haar vallen toch nog knap 5e. Kajsa werd 12e.

Manon, Sylvie, Kajsa, Liese 1e plaats: Manon Schuur; 2e plaats: Liese Altorffer; 5e plaats: Sulvie Flantua

Op de andere baan tegelijkertijd 8 senioren. Twee daarvan, Danique en Margot waren in een andere groep ingedeeld. Zij begonnen op brug. De andere zes (Ivy, Los, Eva, Anissa, Elvira, Nomi) vormden de groep dat begon op sprong. Voor Ivy spannend want zij is dit seizoen eerstejaars senior. Het begin van haar indivuele wedstrijd verliep niet fijn. Ze viel met haar half in/heel uit en met n sprong tegenwoordig verlies je veel punten t.o.v. de rest. Margot sprong van alle deelneemsters als enige tsukahara en dat deed ze uitstekend. Haar 11,950 punten was de hoogste score. Danique turnde een uitstekende brugoefening en met haar 10,500 punten was ze de beste. Margot zat daar vlak achter met 10,400 maar ook Nomi, Evlira en Eva bleven goed in het spoor op brug.

Op balk ging het niet bij iedereen even goed. Margot viel met haar sprongenserie en Anissa, Los en Ivy vielen met de pirouette. Eva was van de DOS-turnsters het beste op balk met 11,250 punten. Op vloer werd er nog flink geknald door de acht turnsters. Margot had de hoogste D-score (4,50) en met een mooie uitvoering kwam ze uit op 11,850 punten. Heel goed. Nomi werd op dit onderdeel keurig 4e en zus Anissa 6e. Ivy turnde op haar nieuwe muziek een 10,900 bij elkaar en dat viel keurig binnen de top tien. Margot had een goede wedstrijd gedraaid en mocht de bronzen medaille mee naar huis nemen. Op een 5e plaats eindige Anissa. Vervolgens werden Eva, Nomi en Danique 8,9 en 10. De plaatsen 13, 14 en 15 waren resp. voor Ivy, Elvira en Los. Margot heeft een goede stap gezet richting kwalificatie. Voor haar en de anderen volgt eind januari de tweede kwalificatiewedstrijd.

3e plaats: Margot de BoerSenioren