Lees verder

Ben Hui wint goud!

De kerstvakantie is voorbij en dat betekent dat we weer verder gaan met het wedstrijdseizoen. 13 januari stond de tweede kwalificatiewedstrijd voor Ben Hui (pupil 1, N2) en Pleun, Guusje, Ruth (jeugd 3e divisie) op het programma.

Onder leiding van Miranda begon Ben Hui haar wedstrijd op sprong. Ze voerde haar sprongen keurig uit en met twee keer een negen voor uitvoering was ze 3e op dit onderdeel. Een lekkere start en dat zette ze door op brug. Ook hierop turnde ze netjes en haar 14,400 punten was de hoogste score. Op balk liet ze punten liggen mede door een val. Dat was erg jammer maar met een 12,450 was er nog niks aan de hand. Ben Hui revancheerde zich op vloer. Een nagenoeg foutloze oefening en met 14,450 punten was ze wederom de beste.

Ben Hui was - door haar vorige wedstrijd waar ze brons won - al zeker van kwalificatie voor de landelijke competitie maar nu won ze nog eens overtuigend goud. Drie punten verschil op de nummer 2. Zeer knap en Ben Hui zien we in maart terug tijdens de kwartfinale landelijk!

1e plaats: Ben Hui Boer

In de 3e divisie stromen jaarlijks niet veel turnsters door naar de landelijke wedstrijden. Voor Pleun, Guusje en Ruth was het dan ook een spannende tweede kwalificatiewedstrijd. Pleun was vorige keer 4e dus stond er op zich niet slecht voor. In de 3e divisie is plaatsing voor het districtskampioenschap ook nog mogelijk.

Onder leiding van Les begon het trio op balk. Pleun was van het drietal met 11,700 punten het beste. Ruth viel twee keer en dan weet je dat de kansen steeds kleiner worden. De vloeroefeningen gingen prima op enkele kleine foutjes na. Het trio zat erg dicht bij elkaar met de punten. Pleun: 11,100; Guusje: 10,950 en Ruth 10,800.

Klaar voor balkoefening

Ruth turnde een prima sprong; 11,500 en daarmee de vierde van het deelnemersveld. Netjes. Op brug lieten Ruth en Pleun punten liggen in de D-score. Guusje had wel een 2,8 D-score en behaalde met haar brugoefening 11,200 punten. In het eindklassement werd Pleun 6e, keurig maar omdat er zo weinig turnsters door gaan naar landelijk werd ze aangewezen als reserve. Wel kwalificeerde ze zich voor het districtskampioenschap op 17 maart a.s. samen met Guusje. Zij werd vandaag 10e. Ruth viel buiten de boot. Zij eindigde op plaats 17.