Lees verder

4 teams naar regiofinale!

De derde zaterdag in januari staat altijd in het teken van de mini 3/4-kamp. Een regionale recreatiewedstrijd waarbij teams bestaande uit jongens en meisjes in verschillende leeftijdscategoriŽn strijden om een ticket in de regiofinale. Dit keer werd de wedstrijd gehouden in Leerdam op 20 januari 2018.

DOS deed net als vorig jaar mee met 7 teams; 5 meisjesteams en 2 jongensteams. Wekenlang hebben de jongens en meisjes geoefend op de onderdelen die ze moesten turnen. Een meisjesteam bestaat uit 6 en een jongensteam uit 4. Er waren vooraf nog enkele haperingen want Tom Snelders was geblesseerd en kon niet mee doen. Zijn groepje moest het dus met 3 personen doen en bij de meisjes lag Norah ziek op bed waardoor Emily op het laatste moment opgeroepen werd om mee te doen in DOS-Vianen 2.

DOS Vianen 3 DOS Vianen 1

In ronde 1 DOS Vianen 1 (Gwenn, Daimy, Quinty, Amy, Indy en Nanouq) bij de prť-instap/instap 3-kamp en op de andere baan DOS Vianen 3 (Nayomi, Britt, Sara, Yasmina, Suraya en Dewi) bij de pupil 1-2/jeugd 3-kamp. Zeer spannend hoor voor deze meisjes en niet te vergeten de familieleden die in grote getale meegereisd waren. Miranda had Birgit, Kelsey en Romee bij zich als leiding. De teams lieten wat punten liggen op de brug maar deden het verder prima. Ze moesten nog wel een ronde wachten op de prijsuitreiking want in dezelfde categorie kwamen nog meer teams in actie.

DOS Vianen 2 (Emily, Naomi, Louise, Wende, Elyne en Sanna) en DOS Vianen 4 (Denise, Aimee, Yara, Lamiya, Jill en Romy) hadden zich inmiddels opgesteld bij de kleedkamers en mochten in de tweede ronde hun oefeningen doen op mat, brug en balk. De wedstrijd liep wat uit maar eindelijk was tegen 11.30 uur de prijsuitreiking. Een 2e plaats voor DOS-Vianen 4 bij de pupil 1-2/jeugd 1 mede door goede oefeningen op balk en vloer; de zes meisjes kregen allen een zilveren medaille omgehangen. Fantastisch! Zij hebben zich hiermee ook gekwalificeerd voor de regiofinale op 7 april in Soest. In die categorie moest DOS Vianen 3 genoegen nemen met een 6e plaats. In de jongste categorie greep DOS Vianen 2 net naast een ticket voor de finale. Dit team werd 5e maar heeft het wel zeer goed gedaan. DOS Vianen 1 werd 7e in deze categorie.

2e plaats: DOS Vianen 4 DOS Vianen 2

In de laatste ronde de wat ervaren meisjes Anouk, Yinthe, Yasmine, Nienke, Imane en Laure. Zij vormden het team DOS-5 en kwamen uit in de categorie jeugd/junior/senior 4-kamp. Dat betekent dat zij ook nog sprong erbij doen. De twee jongensteams van Kelsey kwamen in actie op baan 1 bij de pre-instap/instap. Thijn, Matthijs, Ruben en Isen zaten in DOS-6 en Robin, Jack en Ruben in DOS 6. De jongens turnden rek, mat en brug.

In de uitvoering kon het hier en daar wel wat beter maar ze hebben allemaal enorm goed hun best gedaan. Gelukkig werd dit beloond met een zilveren medaille voor DOS-5 en ook de jongens vielen in de prijzen. Zilver voor DOS-7 en brons voor DOS-6. Goed gedaan hoor en ook deze teams zien we terug in de regiofinale!

2e plaats: DOS Vianen 7 3e plaats: DOS Vianen 6

2e plaats: DOS Vianen 5

Foto's van deze wedstrijd zijn te zien en te bestellen op www.ramonoost.nl/turnen2018.
30 meisjes en 7 jongens die een wedstrijd turnen. Dat kan alleen maar met een goede leiding. Bedankt daarvoor en ook onze dank aan de nieuwe juryleden Melanie en Karin!