Lees verder

7 turnsters naar kwartfinale landelijk

Zondag 21 januari 2018, de tweede voorwedstrijd van 7 turnsters in de tweede divisie. Louiza (instap N2), Famke (jeugd 1 N3 en Hannah (senior) waren al zeker van kwalificatie voor de landelijke competitie op basis van hun eerste wedstrijd. Robin was de eerste wedstrijd ziek en Sanne geblesseerd. Voor hen en Chloé en Bailey moest er vandaag goed geturnd worden.

Louiza mocht (weer) met gladheid richting Amersfoort in de vroegte. Kelsey ging mee als leiding. Louiza mocht haar tweede wedstrijd nu starten op brug en dat ging gelijk goed. 13,250 punten en de op een na hoogste. Ook op de andere onderdelen balk, vloer en sprong turnde ze vrij stabiel zonder grote fouten. In de tussenstand stond Louiza 2e, er kwam nog een groep in ronde 2. Louiza bleef met haar familie in de zaal om te wachten of ze toch in de prijzen was gevallen. En ja hoor.... ze was 2e gebleven en kreeg de zilveren medaille. Fantastisch resultaat voor deze jonge turnster en haar gaan we terug zien in de landelijke kwartfinale in maart a.s.

Louiza el Berkani

In ronde 3 de senioren Hannah, Sanne, Bailey en Chloé op baan 1 en Famke en Robin (jeugd 1, N3) op baan 2. Miranda had assistentie van Les en Mariska. Beide groepen begonnen op balk en bij de jeugd moest Robin ook echt het spits afbijten. Ze was er klaar voor. Niet (meer) ziek, goed getraind en dat liet ze zien op de balk. Een prachtige oefening en dat werd beloond met 12,650 punten. Famke bleef steken op 11,000 punten omdat ze o.a. viel met bruggetje achterover. De kop was er af! Toen naar vloer. Daar schoot Famke weer uit de startblokken met 13,050 punten. Keurig. Robin kwam niet verder dan 12,100 punten.

Op sprong en brug deden beide meisjes goed mee en in het eindklassement zaten ze dicht bij elkaar. Robin werd 6e met 50,750 punten en Famke kwam op plaats 7 met 50,350 punten. Dit duo mag zich ook gaan opmaken voor de landelijke kwartfinale in maart a.s. Voor de 2e divisie turnsters is er dit jaar geen districtskampioenschap vanwege organisatorische redenen. Daarom des te leuk dat ze door mogen naar de landelijke competitie.

Ook de senioren begonnen dus op balk. Chloé trapte af en turnde een prima oefening. 10,900 punten. Hannah volgde, viel niet maar was wat aan het "stunten" om een sprongen verbinding voor elkaar te krijgen. Ze hield het publiek goed bezig, haalde uiteindelijk haar uitgangswaarde maar bleef steken op 10,600 punten omdat ze later nog neutrale aftrek kreeg. Sanne had vanwege haar blessure haar balkoefening aangepast. Turnde op zich een prima oefening maar had geen verbinding met radslag/arabier. 10,450 punten. Een strakke oefening van Bailey leverde maar liefst 11,400 punten op.

Toen naar vloer. Op dit onderdeel lieten Bailey (11,100) en Chloé (11,000) wel wat punten liggen t.o.v. de concurrentie. Hannah kwam op 11,450 punten en Sanne turnde 11,750 punten bij elkaar. De tsjuki's op sprong pakten goed uit. Hannah haar tsjuki gehoekt was goed voor 12,750 punten; Chloé sprong een mooie gehurkt (12,450) evenals Sanne (12,150) en Bailey (11,950). Als laatste onderdeel brug. Chloé en Bailey konden niet aan de 10 punten komen, Hannah turnde een prima oefening met 10,200. Sanne kwam ten val. Met het opzetten voor de zolendraai had ze teveel vaart zodat ze naar voren ging in plaats van naar achter. Ze nam even een break en vervolgde haar oefening. Ze scoorde gelukkig nog 10,000 punten.

We hadden een tussenstand maar er moest nog een ronde senioren turnen. Bij de MAC en thuis de uitslagen gevolgd. Hannah eindigde uiteindelijk op plaats 6, Sanne op 11, Chloé op 12 en Bailey werd 14e. Het was genoeg voor kwalificatie naar de landelijke kwartfinale!

Jeugd en senioren

Wat een mooie dag is het geworden dat al onze turnsters in de 2e divisie (vorige week Ben Hui) door zijn naar de landelijke competitie. Foto's te bekijken en te bestellen via http://www.ramonoost.nl/turnen-2018/.