Lees verder

DOS-podium bij senioren

Er op of er onder! Dat was zaterdag 27 januari 2018 aan de orde tijdens de tweede kwalificatiewedstrijd in de 3e divisie. Het merendeel van onze turnsters stond nog met lege handen na de eerste kwalificatie of was twijfelgeval. Manon en Liese waren bij de pupil 2, N3 wel al zeker van plaatsing naar landelijk en district. Dat was maar goed ook want vandaag konden ze niet in actie komen vanwege de griep.

De junioren in categorie D (Jolijn, Isis en Noa) mochten als eerste aantreden. Jolijn had vorige keer een goede wedstrijd geturnd maar helemaal zeker van kwalificatie was ze nog niet. Dus vandaag alles geven en dat deed ze. De 11,367 op brug met een uitvoering van 8,667 was een score waar je ver mee komt. De 10,350 punten op balk was ook prima. Mede door deze twee goede onderdelen werd Jolijn 3e en kreeg ze de bronzen medaille en een ticket voor de landelijke- en districtswedstrijden. Top! Bij de districtsfinale wordt ze vergezeld door Noa. Zij turnde op brug de 2e score met 11,233 punten en ook een zeer nette uitvoering. Noa werd vandaag 5e. Voor Isis is het doek gevallen ondanks een goede brugoefening. Ze viel van de balk en ook op vloer liet ze teveel punten liggen. Zij werd 9e.

3e plaats: Jolijn van Vliet

Na de middag Egile in actie bij de pupil 1, N3. Ook zij moest vandaag van goede huize komen om kwalificatie af te dwingen. Dat liet ze zien ook. Op sprong en brug de vijfde score en op balk was ze zelfs 4e met 13,000. Op vloer liet ze het in de uitvoering wat liggen maar haar uiteindelijke 6e plaats in het eindklassement was goed voor kwalificatie naar het districtskampioenschap. Erg leuk voor Egile dat ze op zaterdag 17 maart weer in actie komt tijdens de finale.

Brug: Egile Kvietkauskas

In ronde 4 weer een drukte van belang. 8 senioren en Kajsa en Sylvie bij de pupil 2, N3. Sylvie was vorige keer 5e door een mindere balkoefening en stond dus nog niet aan de goede kant van de streep. Zij moest vandaag revanche nemen. Ze liet zich niet van de wijs brengen. Turnde op brug en vloer de hoogste scores en haar balkoefening was vele malen beter dan de vorige keer. Keurig blijven staan en de 13,650 was goed voor de derde score. Met een totaal aantal punten van 54,050 werd ze 2e en verdiende hiermee een ticket voor de landelijke halve finale en het districtskampioenschap evenals Manon en Liese.

2e plaats: Sylvie Flantua

Kajsa kon op brug en balk prima meekomen met de concurrentie maar was tijdens haar vloeroefening de concentratie kwijt. Hierdoor behaalde ze maar 10,100 punten en kelderde in het klassement. Met haar 21e plaats is ze uitgeschakeld voor de rest van het wedstrijdseizoen.

Bij de senioren was Margot, met haar brons van de vorige keer, al zeker van kwalificatie. Weinig druk dus op deze turnster en misschien daarom zette ze een uitstekende wedstrijd neer. Geen fouten, op sprong (tsjuki), balk en vloer de hoogste score. Met ruime voorsprong sleepte ze het goud binnen. Het podium werd uiteindelijk helemaal DOS gekleurd want Eva turnde zich naar zilver en Anissa naar brons. Beide turnsters deden het beter dan de vorige keer. De nieuwe vloeroefening van Eva pakte met 12,050 punten goed uit. Dit trio zien we terug tijdens de landelijke halve finale en het districtskampioenschap.

1e plaats: Margot de Boer; 2e plaats: Eva Bax; 3e plaats: Anissa Meijdam

Ivy, Danique en Nomi plaatsten zich nog voor de districtsfinale. Ivy, eerstejaars senior, turnde dit keer een stabiele wedstrijd, had haar sprong aangepast naar half in/half uit en eindigde in het eindklassement op plaats 5. Danique wilde toch aan alle eisen voldoen op balk en deed zitbruggetje achterover maar kon een val niet voorkomen. Zij werd 6e. Nomi kwalificeerde zich op basis van haar vorige wedstrijd. Vandaag kwam ze niet verder dan plaats 18 met wel een goede sprong en vloeroefening maar de vallen van de balk met o.a. pirouette en overslag op een hand kwamen haar duur te staan.

Los en Elvira werden resp. 11e en 15e en dit was niet goed voor kwalificatie. Los deed bovenin goed mee op sprong en balk maar liet het liggen op vloer. Elvira was goed op brug en vloer. Ging de uitdaging aan om tsjuki te springen. Ze viel met de landing maar wat een klasbak dat ze de sprong gewaagd heeft.

Senioren

Wat een mooie dag is het uiteindelijk geworden. In de 3e divisie hebben we 7 turnsters die de landelijke halve finale gaan turnen en 14 deelnemers aan de districtsfinale (Pleun en Guusje nog uit eerdere wedstrijden).