Lees verder

Kwalificaties 1e divisies

Ze hebben er lang op moeten wachten, onze drie turnsters uit de 1e divisie. Hun eerste (kwalificatie)wedstrijd van dit seizoen. Vanwege blessure was Ivon afgemeld, Nine kwam zaterdag in actie in Hoofddorp bij de jeugd N2 en A´sha was op zondag aan de beurt bij de junioren.

Nine turnde een prima stabiele wedstrijd. Op sprong 5e met 13,300 punten; op brug 4e met 13,500 punten; balk 6e met 13,200 punten en op vloer 8e met 11,800 punten. Het kon niet anders dan dat ze hoog zou eindigen. Voor een podiumplaats kwam ze net tekort maar een 4e plaats is een fantastisch resultaat en kwalificatie is hiermee al veilig gesteld.

Nine Klazema

Op zondag dan A´sha maar zij was de week voorafgaand grieperig geweest. Ze wilde toch de wedstrijd turnen. Samen met Les er een leuke wedstrijd van maken. De tsjuki gaat altijd bij haar. Een mooie 11,950. Op brug en balk liet ze wat punten liggen mede door een val bij de radslag/arabier. Op vloer scoorde ze 10,867 punten. In het eindklassement eindigde ze op een 11e plaats. Een knappe prestatie gezien de omstandigheden.

A´sha Josepha

Op 17 en 25 maart zijn de tweede kwalificaties.