Lees verder

8 medailles in Oudewater

Een grote groep turnsters uit de B-selectie en Suzanne uit de A-selectie mochten zaterdag in Oudewater aantreden voor hun eerste voorwedstrijd in het niveau D2/D3. Spannend, zeker omdat sommige meisjes nog nooit een wedstrijd hadden geturnd. In ronde 1 begon Suzanne bij de pré-instap D2 en Femke, Emily, Indi bij de pupil 2 D3 onder leiding van Kelsey en Sanne. Allen begonnen op balk. Nette oefening van Suzanne maar een val met de koprol. Jammer maar toch nog 12,250 punten (de tweede score). Op de andere drie toestellen was ze steeds de nummer 1. Netjes turnen en hoge uitgangswaardes. Met twee punten voorsprong won ze de wedstrijd en kreeg een gouden medaille.

1e plaats: Suzanne Barzilay

Bij het inturnen op balk was Emily onzeker en ook tijdens haar oefening kwam ze niet verder dan 8,350 punten. Indi en Femke daarentegen turden uitstekende oefeningen en waren op dit toestel de nummers 1 en 2. (Indi 13,800 punten; Femke 12,750 punten). Dit duo zette de goede start voort en waren op brug ook de besten maar dan in andere volgorde. Emily revancheerde zich op brug en werd hierop 6e met 11,650 punten. Een mooi DOS-podium zat er aan te komen en ja hoor Indi won goud en Femke brons. Mooie prestaties. Emily werd uiteindelijk 14e.

1e plaats: Indi Heeres; 3e plaats: Femke Verkerk Blijde gezichten uit groep 1

Kelsey werd afgelost door Romee voor de rest van de dag. In ronde 2 de jongte deelnemers Jade en Lisanne bij de pré-instap D3 en Eva en Valerie bij de pupil 2, D2. Eva en Valerie hadden ook balk als eerste onderdeel en daar trapte Eva goed af. Een prachtige oefening met hoge uitgangswaarde; 13,300 punten. Valerie ging ook goed maar viel van de balk en kwam op 10,650 punten. Eva had de smaak te pakken en was op de overige onderdelen tweede. Valerie revancheerde zich op vloer en brug door daar de hoogste score te turnen. Knap hoor om zo terug te komen. In het eindklassement pakte Eva goud en Valerie zilver. Ook voor hen is de regiofinale inmiddels in zicht.

1e plaats: Eva Wakkermans; 2e plaats; Valerie Arnold Jade, Lisanne, Eva, Valerie

Voor Lisanne en Jade ook spannend zo'n wedstrijd. Lisanne was 2e op brug met 13,350 punten maar liet wat punten liggen in de uitvoering (netheid) op de andere onderdelen. Zij werd 6e. Jade werd 8e. Kwam wat tekort op sprong (lagere uitgangswaarde) en in de uitvoering. Op 10 maart a.s. kunnen zij tijdens de tweede kwalificatie revanche nemen.

In ronde 3 Roos, Tara, Michelle, Vera, Linde, Hailey bij de pupil 1, D3 en Fleur, Karlijn, Yanna bij de instap D2. Lorelei lag ziek op bed en moest deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan.

Deelnemers uit ronde 3

Bij de pupillen ging het bij de balk niet goed. Met uitzondering van Michelle en Hailey viel iedereen maar Michelle daarentegen laat de koprol achterwege en Hailey ging de verkeerde kant op. Hailey wist wel de hoogste score te turnen op balk met 12,500 punten. Roos herpakte zich op de andere drie onderdelen en turnde daarop stabiel. Met 13,500 punten was Vera de beste op brug. In het eindklassement kreeg Roos een bronzen medaille voor haar (gedeelde) 5e plaats. In de top 10 eindigde Hailey op een 7e plaats. De anderen vielen (net) buiten de top 10.

De instappers deden het leuk. Karlijn was op brug en vloer de tweede. Doordat ze wat punten liet liggen op balk eindigde ze op plaats 4 maar kreeg hiervoor wel een bronzen medaille. Fleur had een nette oefening op brug en de derde score. Het beste toestel van Yanna was vloer. Fleur en Yannah werden resp. 17e en 18e.

5e plaats: Roos Bertelink
4e plaats: Karlijn Bergevoet

Het was al een mooie dag met medailles. Wat kan er in ronde 4 nog gebeuren? Lieve en Lisa bij de pupil 1 D2 en Veroline bij de jeugd 1, D1. Lieve net terug van een griep en knap dat ze toch mee deed. Féline had afgezegd i.v.m. blessure. Voor Veroline ook haar eerste wedstrijd en nog niet zo lang bij onze vereniging. Wel gespannen maar ook super enthousiast. Zo enthousiast dat het begin van vloeroefening mis ging. Nou en...doen we hem gewoon nog een keer. Ze viel van de balk maar dat was wel haar beste toestel zaterdag. Uiteindelijk werd Veroline 9e.

Lieve en Lisa gingen goed. Lieve turnde op balk en vloer prima oefeningen. Helaas ging het niet zo lekker op brug. De borstwaartsom lukte niet en ze kreeg er hulp bij. Dat kost een hele punt neutrale aftrek. Jammer. Ze werd hierdoor in het eindklassement 8e. Lisa turnde op brug met 14,450 punten juist de hoogste score. Op balk en vloer zat ze ook bij de top. Ze maakte niet of nauwelijks fouten en de zilveren medaille voor de 2e plaats was dan ook dik verdiend.

2e plaats: Lisa Nieboer

De tweede kwalificatiewedstrijd is op 10 maart a.s. in Lexmond.