Lees verder

Drukte bij clubkampioenschappen!

Het was voor het bestuur en leiding dit seizoen moeilijk om een "vrije" datum te vinden voor onze clubkampioenschappen zonder regionale- en/of landelijke wedstrijden. Uiteindelijk werd het 10 februari 2018, het carnavalsweekend. Ondanks dat waren er 64 turnsters die deelnamen, alsmede leiding, juryleden, vrijwilligers en heel veel publiek.

De daadwerkelijke voorbereidingen begonnen vrijdagavond. Door Jeff, Ron, Les, Sanne, Ramon en Hendri werd na de laatste les de zaal, de cateringhoek etc. gereed gemaakt zodat we op zaterdagmorgen alle tijd hadden om de turnsters, de juryleden en het publiek te begroeten. Op de dag van het kampioenschap liep de koffie om 07.45 uur al door en de eerste hulpen en juryleden kwamen even na 08.00 uur al binnen. Daarna arriveerden ook de turnsters en leiding. Na de warming-up en de opmars op muziek heette voorzitter Jeff iedereen welkom en stelde de juryleden voor.


Miranda had haar selectieleden onderverdeeld in negen verschillende categorieŽn. Veel turnsters en dat gaf ook veel publiek wat naar de gymzaal aan 't Zwanengat gekomen was. Erg gezellig en een knusse sfeer onderling. Zoals altijd moedigden de turnsters elkaar aan, was er een hoop lol en verliep het ochtendprogramma volgens schema. Terwijl de telcommissie (Ron, Vickey en Jeff) druk bezig was met de punten, deelde Miranda aan de turnsters en hulpen een zakje chips uit.


De punten waren geteld, de diploma's geprint dus de turnsters konden op de muziek de zaal betreden. Jeff attendeerde nog even op de verenigingsuitjes in de voorjaarsvakantie en het DOS-kamp in juni waarvoor nog maar enkele plaatsen beschikbaar zijn. Hierna volgde de prijsuitreiking waarbij de geblesseerde Ivon de medailles omhing. De winnaars bij de A-selectie waren: Danique/Ivy (gedeelde 1e plaats), Hannah, Ben Hui, Robin, Dana, Suzanne, Liese, Pleun en Jolijn.

Na de lunch (voor vrijwilligers en jury) met overheerlijke kroketten en frikandellen van Cafetaria Versteeg Vianen stroomde de zaal al weer vol met publiek en turnsters voor het middagprogramma. Maar liefst 28 turnsters van de B-selectie (verdeeld over 7 categorieŽn) maakten hun opwachting voor hun onderlinge wedstrijd. Voor veel jonge meisjes erg spannend want zij turnden voor het eerst een individuele wedstrijd voor een jury.


De meisjes uit de B-selectie werden goed begeleid door hun eigen trainsters aangevuld met turnsters uit de A-selectie. Na de warming-up en opmars richtte Jeff wederom het woord tot het publiek met enkele mededelingen en daarna kon de wedstrijd beginnen. Af en toe hadden de jonge turnsters wat hulp nodig maar dat was "afgesproken" met de jury. Het was erg druk met publiek en dat maakte dat er een gezellige sfeer hing. Na alle inspanningen was er ook voor deze groep een zakje chips en konden de turnsters even bijkletsen met familieleden. Ondertussen werden de toestellen opgeruimd door leiding en ouders.


Voordat de medailles omgehangen werden bedankte Jeff de juryleden, fotograaf Ramon, vrijwilligers en de telcommissie voor hun inzet en toen kon er overgegaan worden tot de prijsuitreiking. De winnaars bij de B-selectie waren: Karlijn Bergevoet, Lisanne Stelte, Lieve Bruinenberg, Valerie Arnold, Fťline Flaton, Linde Groenendijk en Phaedra Bogert. Nadat de diploma's uitgedeeld waren door Kelsey keerde iedereen moe maar voldaan huiswaarts.

We kijken terug op een geslaagde dag en willen nogmaals iedereen hartelijk bedanken die zijn of haar steentje heeft bijgedragen. Zoals reeds genoemd heeft Ramon Oost deze dag foto's gemaakt. Deze zijn (binnenkort) te bekijken en eventueel te bestellen op zijn website www.ramonoost.nlAl uw ideeŽn en opmerkingen kunt u hier kwijt.