Lees verder

7 keer eremetaal!

Zaterdag 17 februari 2018. 9 turnsters van DOS kwamen in actie in Amersfoort. Phaedra, Féline, Sem, Esmée, Amélie en Isa voor hun 2e kwalificatie; Dana, Quinty en Ilse turnden hun allereerste wedstrijd van dit seizoen. Als eersten mochten aantreden Phaedra bij de jeugd 4e divisie en Féline bij de pupil 1 D1. Sanne was de hele dag aanwezig als leiding en in ronde 1 was Katie erbij om de andere baan te begeleiden.

Féline turnde net als de eerste wedstrijd uitstekend. Op sprong en vloer de hoogste scores en ook op brug (2e) en balk (4e) deed ze goed mee. Met 52,325 punten won ze ruimschoots deze wedstrijd. Ook Phaedra was lekker op dreef. Had een mooie 11,000 op balk. Op brug werd de opzwaai niet geteld door de jury dus dit kostte haar punten. In het eindklassement kwam ze net een tiende tekort voor goud maar een zilveren medaille was ook een geweldige prestatie. Beide turnsters zijn nog niet klaar. We zien hen nog terug in de finales.

1e plaats: Féline Blom 2e plaats: Phaedra Bogert

In ronde 2 het kwartet Sem, Esmée, Amélie en Isa bij de jeugd 6e divisie. Tijdens de vorige kwalificatie werden er medailles gehaald; zat dit er nu weer in? Ze begonnen op vloer en daar liet Amélie direct van zich spreken. De derde score met 10,150 punten. De andere drie waren wat slordig in de uitvoering. Op sprong werd dit ruimschoots goedgemaakt want hierop waren ze 1, 2, 3 en 4. Dat zag er goed uit. Sem turnde een goede brugoefening met 10,450 punten (de hoogste score) en Isa zat daar net achter met 10,300 punten. De 11,050 punten van Amélie op balk bracht haar naar plaats 2 in het eindklassement. Nog geen tiende van nummer 1 af. Sem werd 3e, kreeg brons en Isa kreeg voor haar 4e plaats ook een bronzen medaille. Ook deze turnsters gaan we als het goed is nog terug zien. Esmée eindigde op een gedeelde 8e plaats.

Vloer: Féline Blom 2e plaats: Amélie Lancee; 3e plaats: Sem Verhoeks; 4e plaats: Isa van Barneveld

Het ochtendprogramma verliep voorspoedig zodat de wedstrijd een half uur inliep. Dana begon dus na de middag bij de pupil 2, D1 op sprong. Haar eerste wedstrijd van het seizoen maar zij begon sterk met 12,825 punten. Deze vorm hield ze vast want op brug (14,000) en balk (13,950) was ze verreweg de beste. Ook nog eens een 13,050 op vloer en dat bracht haar naar de hoogste trede op het podium. Een mooie gouden medaille werd omgehangen! Op 24 maart is haar tweede kwalificatie maar de buit is al binnen.

Balk; Dana Verhoeks 1e plaats: Dana Verhoeks

De wedstrijd bleef voor lopen en net voor de warming-up kwamen Quinty en Ilse de zaal binnen en konden ze direct gaan warm lopen. Zij turnen bij de jeugd 5e divisie en Quinty komt dit jaar voor het eerst voor DOS uit. Sprong het eerste toestel. Quinty haar 2e sprong was beter dan de 1e maar met 10,150 punten (2e score) begon ze goed aan de wedstrijd. Ilse heeft de laatste tijd moeite met springen, niet dat ze het niet kan maar het is meer de angst. De eerste overslag ging top; 10,150 maar met de tweede sprong ging het mis. Een ongeldige sprong dus een 0. Wat een vervelende start van het seizoen.

Vloer: Quinty van Woerkom

Toch maar een lekkere wedstrijd er dan nog van maken en revanche nemen op 24 maart a.s. Ilse turnde verder een uitstekende wedstrijd. Was 1e op balk (10,900) en vloer (11,250) en op brug 4e met 10,100 punten. Geweldig dat ze zich zo herpakt heeft. Met een geldige sprong had ze een podiumplaats gehaald, nu moest ze genoegen nemen met de 12e plaats.

Ilse en Quinty 1e plaats: Quinty van Woerkom

Na de goede sprong van Quinty kwam haar sterkste onderdeel brug maar o nee, teveel vaart met de zolendraai waardoor ze rond bleef draaien en uiteindelijk viel. Tranen, want brug is echt haar ding. Een 9,650 bleef er over. Toen naar balk en daar viel ze met de radslag. Ze bleef wel netjes turnen en met haar score 9,400 stond ze na drie onderdelen 6e in het tussenklassement. Knallen op vloer werd haar toegesproken. En dat deed ze. De lach was weer terug op haar gezicht en ze turnde een vrolijke goede oefening. 11,150 punten (2e score). Het was genoeg om te klimmen in het klassement en ze eindigde uiteindelijk op plaats 1. Een gouden medaille voor Quinty. Dat had ze zelf niet meer verwacht.

Wat is het een mooie dag geworden met 7 medailles (3x goud, 2x zilver, 2x brons). Een goede prestatie van deze turnsters. Op 24 maart is er nog een kwalificatieronde. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Ramon was de hele dag in Amersfoort aanwezig om foto's te maken. Deze zijn (binnenkort) te bekijken en eventueel te bestellen op zijn website www.ramonoost.nlAl uw ideeën en opmerkingen kunt u hier kwijt.