Lees verder

Geslaagde verenigingsuitjes

Traditiegetrouw wordt op de vrijdag in de voorjaarsvakantie de pannenkoekenbingo gehouden. Zo ook dit jaar alleen hebben we de leeftijdsgrens vastgesteld op 4 t/m 8 jaar. Voor de kinderen van 9 t/m 11 hebben we voor het eerst een cupcakecupbingo georganiseerd.

De Stek was ook dit keer de locatie en de pannenkoeken werden nu als lunch geserveerd. Nadat een deel van de ouderraad alles had klaargezet kwamen tegen 11.00 uur 27 kinderen voor de bingo. De prijzen stonden al uitgestald en bingomeester Jeff trok en noemde de getallen. De jongste leden kregen hulp met het aankruisen van de bingobriefjes. Na een paar rondes werd er met elkaar gedanst om even in beweging te komen. Daarna werd er limonade ingeschonken en gingen we verder met de bingo. Er waren leuke prijzen en voor diegene die niks gewonnen had, was er een snoepzakje.

Iedereen gebogen over de bingokaarten Uitgestalde prijzen

Rond 12.30 uur brachten een aantal ouders de zelfgebakken warme pannenkoeken en konden de kinderen lekker smikkelen van pannenkoeken met stroop en/of suiker. Om 13.00 uur was het feest afgelopen, kreeg iedereen nog een zakje chips mee naar huis en kon de ouderraad de boel opruimen en alles klaarzetten voor de cupcakecupbingo die om 14.00 uur zou beginnen.

Dansen op muziek Pannenkoeken eten

Sanne en Hendri hadden de dag ervoor de cupcakes gebakken en ze stonden klaar om versierd te worden. Door Sanne was nog zelf een cupcake versierd die ook nog te winnen was. 24 kinderen namen om 14.00 uur plaats aan de tafels. Jeff had inmiddels assistentie gekregen van Les en samen speelden ze met de kinderen bingo. Na een half uur was dan het moment daar om cupcakes te gaan versieren. Op tafel lag fondant, versiersels en slagroom zodat iedereen lekker bezig kon zijn. Jeff en Les fungeerden als jury dus verlieten de ruimte om niet te kunnen zien wie wat gemaakt had. Sommigen hadden thuis al geoefend en kwamen met mooie creaties voor de dag.

Jeff en Les als bingomeesters Cupcakes staan klaar

Toen iedereen klaar was werden de versierde cupcakes op een tafel uitgestald. Door de jury werd tussendoor alvast gekeken maar toen de bingo werd vervolgd gingen ze met de cupcakes naar achteren om een goede beoordeling te kunnen geven. Sanne en Hendri namens de honneurs van het bingo waar. En toen was het moment daar. Want tegen 16.00 uur waren inmiddels de ouders ook weer gearriveerd en kon de prijsuitreiking beginnen. Op plaats nummer 3 was Egile geŽindigd en kreeg een leuk cadeautje. Sylvie won met haar 2e plaats de zelfgemaakte cupcake door Sanne en de beker ging uiteindelijk naar Famke voor haar mooie paasontwerp!

Prachtige creaties De beker staat klaarCupcake voor de 2e plaats Winnares: Famke Vennema

Ook deze kinderen kregen een zakje chips mee naar huis en iedereen kon terugkijken op een geslaagde middag. Maar... de dag was nog niet voorbij. Voor de oudere leden (vanaf 12 jaar) was er 's avonds bossaball in Utrecht.


Om 19.30 uur verzamelden 24 leden zich in Utrecht, werden zij verdeeld in 4 teams van 6 personen en werd er vervolgens een poule gespeeld. Volleyballen op springkussen/trampoline. Ondanks de kou in de hal was iedereen erg fanatiek en enthousiast. Was je als team niet aan de beurt dan kon je basketballen of even opwarmen in de kantine met warme chocolademelk, koffie en/of thee. Het team bestaande uit Paul, Sem, Tamara, Sanne, Quinty en Phaedra won uiteindelijk. De andere drie teams eindigden gelijk op plaats 2.

De winnaars Groepsfoto

Ook deze avond was erg gezellig met elkaar. Wat we volgend jaar gaan doen met de verenigingsuitjes blijft nog een verrassing. Het is tenslotte dan ons jubileumjaar. We bedanken iedereen voor zijn of haar bijdrage aan deze leuke dag!Al uw ideeŽn en opmerkingen kunt u hier kwijt.