Lees verder

9 medailles in Lexmond

De voorjaarsvakantie is voorbij en het wedstrijdseizoen werd zaterdag vervolgd met de tweede kwalificatie in de niveaus D2/D3. Deze wedstrijd was in Lexmond, dus lekker dichtbij. Dezelfde indeling als Oudewater, alleen beginnend op een ander onderdeel, dus in ronde 1 Suzanne bij de pré-instap D2 (o.l.v. Kelsey) en Indi, Femke, Emily bij de pupil 2, D3 (o.l.v. Sanne).

Suzanne turnde weer een goede wedstrijd. Met 14,550 punten op balk had ze meer dan een punt hoger dan de nummer 2 op dit onderdeel. Ook op vloer scoorde ze het hoogst met 14,000 punten. Ook haar sprong en brugoefening zag er prima uit en met ruime voorsprong pakte ze het goud in deze categorie. De drie pupillen gingen ook goed. Indi liet iets liggen op sprong maar turnde verder een stabiele wedstrijd. Met 51,900 punten werd ze 3e en de bronzen medaille. Femke viel niet van de balk en dan heb je al een hoop gewonnen. Haar 13,250 punten was danook de hoogste score. Mede hierdoor werd zij 4e en kreeg ook een bronzen medaille. Emily turnde een betere wedstrijd dan in Oudewater. Zette goede oefeningen neer totdat ze in de fout ging op brug. 2 punten neutrale aftrek. Hierdoor werd ze 11e maar een hoge klassering had er dit keer echt voor haar ingezeten. Heel jammer.

1e plaats: Suzanne Barzilay 3e plaats: Indi Heeres; 4e plaats: Femke Verkerk

In ronde 2 werd Kelsey afgelost door Romee en kregen we bij de pré-instap D3 Lisanne en Jade en bij de pupil 2, D2 Eva en Valerie. Lisanne liet zien dat ze hard getraind had. Tijdens de eerste kwalificatie liet ze toch teveel punten liggen op alle onderdelen maar dat maakte ze nu ruimschoots goed. 1e op brug, 2e op balk, 3e op vloer en 4e op sprong. Een mooi rijtje en genoeg voor de 1e plaats en de gouden medaille. Knap hoor! Jade turnde een regelmatige wedstrijd zonder grote fouten. Op elk onderdeel rond de 8e plaats en uiteindelijk werd ze 7e.

Valerie turnde op brug ook een uitstekende oefening en had met 14,350 punten de hoogste score. Bij Eva ging het dit keer minder en zat een punt achter haar teamgenootje. Op vloer en sprong revancheerde zij zich wel maar zuur was het dat ze 25 honderdste tekort kwam voor een podiumplaats. Ze werd 4e. Valerie ging lekker door op sprong en balk en ondanks de iets mindere vloeroefening werd ze 1e en ook voor haar de gouden medaille.

Eva, Jade, Lisanne (goud), Valerie 1e plaats: Valerie Arnold

Wat een drukte in ronde 3 met Fleur, Karlijn en Yanna bij de instap D2 en Linde, Lorelei, Vera, Roos, Hailey, Tara, Michelle bij de pupil 1, D3. Karlijn ging de vorige wedstrijd ook lekker, werd toen 4e maar deze zaterdag liet ze zich ook zien. Hoogste score op balk (13,000) en vloer (13,700) en ook de andere onderdelen gingen prima. Met een ruime voorsprong van meer dan 1 punt won zij ook de gouden medaille. Fleur turnde ook een goede wedstrijd; zij werd 6e en Yanna werd 21e mede door neutrale aftrek op de brug.

De zeven pupillen hadden er zin en plezier in maar maakte ook hier en daar wat kleine en grote fouten. Linde turnde het meest stabiel van het groepje, wsa tweede op balk, derde op brug en vierde op sprong. Een bronzen medaille voor haar 3e plaats was dan ook dik verdiend. Lorelei eindigde met haar 8e plaats nog binnen de top 10. De anderen vielen daar buiten. Het is nog niet bekend welke turnsters zich gekwalificeerd hebben voor de regiofinale. Roos had in Oudewater een goede wedstrijd dus het is even afwachten.

1e plaats: Karlijn Bergevoet 3e plaats: Linde Groenendijk

Tot slot Veroline en Féline bij de jeugd 1, D3 en Lieve en Lisa bij de pupil 1, D2. Féline had de eerste wedstrijd niet meegedaan i.v.m. een blessure. Nu dus wel en best spannend. Op balk bleef ze er op en met 12,500 punten had ze de 5e score. Op vloer maakte ze een fout waarvoor ze 2 punten neutrale aftrek kreeg. Jammer, dat hakt er in. Met 45,625 punten werd ze 10e in het eindklassement. Veroline werd 14e. Ze had veel plezier in de wedstrijd maar maakte dezelfde fout op vloer.

Veroline Oosterom Féline Flaton

Lieve en Lisa waren zaterdag aan elkaar gewaagd. Lieve had de hoogste scores op sprong en balk, Lisa op brug. Het duo turnde een geweldige wedstrijd maar er was één concurrent net iets beter. De 2e plaats voor Lieve (zilver) en de 3e plaats voor Lisa (brons) is een geweldige prestatie en we zien hen sowieso terug in de regiofinale.

2e plaats: Lieve Bruinenberg; 3e plaats: Lisa Nieboer

Wat een mooie wedstrijddag was het weer met 9 medailles. We gaan heel veel turnsters terugzien tijdens de regiofinale. Wie het zijn? Dat weten we nog niet. Binnenkort krijgen we de doorstroming door van de KNGU. We blijven nog even in spanning zitten.Al uw ideeën en opmerkingen kunt u hier kwijt.