Lees verder

Sylvie districtskampioen!

Zaterdag 17 maart werd Sylvie districtskampioen bij de pupil 2, N3. Fantastisch! Daarover later meer. We begonnen het districtskampioenschap 3e divisie (met maar liefst 14 turnsters van DOS) in ronde 1 met Pleun en Guusje bij de jeugd, supplement E.

Guusje had geen goede dag, dat kan gebeuren. Ze viel met de radslag van de balk en ook met de salto voorover op vloer ging het niet goed. Ze kwam niet verder dan plaats 21. Pleun ging wel goed. Turnde een vrij stabiele wedstrijd en met 44,517 punten werd ze 4e en kreeg hiervoor een bronzen medaille. Een mooi begin van dit kampioenschap.

4e plaats: Pleun van Vliet Guusje en Pleun

De pupillen mochten in ronde 2 hun wedstrijd turnen. Egilé bij de pupil 1, N3 en Sylvie, Manon en Liese bij de pupil 2, N3 onder leiding van Kelsey en Miranda. Brug was het beste onderdeel vandaag voor Egilé. Hierop werd ze 9e met 11,400 punten. Op de andere onderdelen kwam ze net iets tekort in de uitvoering maar een 13e plaats in het grote deelnemersveld van 29 turnsters is een prima resultaat.

Het trio bij de pupillen 2 mocht starten op sprong. Hierop lieten ze alledrie wel veel punten liggen dus moest er nog geknald worden op de overge toestellen. En dat werd dan ook gedaan. Sylvie turnde uitstekende oefeningen op brug en balk en zelfs de hoogste score op vloer met 14,000 punten. Met een volle punt voorsprong won ze de wedstrijd en werd ze uitgeroepen tot districtskampioen!! Ook Manon turnde verder een prima wedstrijd en mede door een goede balkoefening (2e score) klom ze uiteindelijk naar plaats 4 en werd hiervoor beloond met brons. Liese werd 10e.

1e plaats: Sylvie Flantua; 4e plaats: Manon Schuur

De drukte kwam in ronde 4. Twee junioren, Noa en Jolijn en 6 senioren; Danique, Anissa, Noémi, Ivy, Loïs en Margot. Loïs nam de plaats van Eva in omdat zij verhinderd was. Ook bij de junioren een groot deelnemersveld van 31 turnsters. Jolijn en Noa hadden beiden brug als beste onderdeel. Ook op sprong en balk kwam Noa goed mee maar door een mindere vloeroefening kwam ze niet verder dan plaats 12. Jolijn kon nog net een top tien klassering binnen tikken. Zij werd 10e.

Bij de senioren liep het niet echt voorspoedig. Margot had haar handen aan de grond met de tsjuki maar kon gelukkig wel een mooie vloeroefening neerzetten met 12,450 punten. Door het puntenverlies op sprong kwam ze net buiten de top tien terecht. Ze werd 11e. Danique werd 10e met brug als beste onderdeel. Zus Noémi werd 17e; Ivy 28e met wel een prima vloeroefening mer 12,200 punten. Anissa en Loïs werden resp. 29e en 36e. Er deden maar liefst 47 turnsters mee!

Junioren en senioren

Een mooi kampioenschap met toch weer goede resultaten en een kampioen er bij!Al uw ideeën en opmerkingen kunt u hier kwijt.