Lees verder

Kwalificaties in Waddinxveen

Dit weekend werden in Waddinxveen de kwalificatiewedstrijden voor de 1e en 2e divisie turnsters gehouden. Op zaterdag waren Nine (jeugd) en Ivon (senior) ingedeeld voor hun kwalificatie 1e divisie. Ivon is al lange tijd geblesseerd en reisde naar Waddinxveen af om alleen een brugoefening te turnen. Dat ging onder deze omstandigheden best redelijk. Jammer voor Ivon dat dit seizoen zo voor haar gelopen is.

Nine kwam uit bij de jeugd N2. Door haar 4e plaats bij de eerste kwalificatiewedstrijd was ze al zeker van plaatsing. Geen druk meer maar een lekkere wedstrijd turnen en dat deed ze. Haar vloeroefening en haar sprong waren als vanouds. Op balk ietwat wiebelig maar daarentegen een brugoefening waar je U tegen zegt. 15.000 punten! Geweldig en dit keer wel een podiumplaats want ze werd keurig 3e en kreeg de bronzen medaille en een bloem. Op naar de halve finale!

3e plaats: Nine Klazema

Op zaterdag was Les mee, op zondag werden Louiza (instap N2) en Ben Hui (pupil 1, N2) tijdens hun wedstrijden in de 2e divisie vergezeld van Miranda. Voor Louiza voor het eerst een landelijke wedstrijd in een onbekende zaal. Best spannend. Vloer en sprong gingen super. Geen val van de balk maar ook geen plusjes verdiend dus daar valt nog meer uit te halen. Brug was prima maar ook daar zit nog meer in. Maar wat geweldig dat Louiza 4e werd en zich gekwalificeerd heeft voor de halve finale. Zij reist 14 april af naar Leek. Super gedaan!

Ben Hui kwam een ronde later aan de beurt bij de pupil 1. Ook zij turnde een geweldige wedstrijd, weet wanneer ze moet pieken en maakte geen fouten. Vooral met haar vloeroefening maakte ze indruk. Zij kwam in het eindklassement op het podium terecht en haar 2e plaats was goed voor zilver. Ook haar gaan we terugzien in de halve finale. Locatie is voor haar nog niet bekend. Of het verre Leek of dichterbij huis in Nieuwegein.

Louiza el Berkani 2e plaats: Ben Hui Boer

Wat een geweldige prestaties weer in dit landelijke turngeweld en wat zijn we trots op onze turnsters!Al uw ideeŽn en opmerkingen kunt u hier kwijt.