Lees verder

3x goud, 2x zilver in Amersfoort

Voor zes turnsters uit de 4e en 5e divisie stond er zaterdag nog een tweede voorwedstrijd op het programma in Amersfoort. Voor Nynke en Amy was het al even geleden dat ze hun eerste wedstrijd hadden bij de instap D1. November 2017 met medailles dus kwalificatie was al zeker. Dit duo mocht in ronde 1 aantreden evenals Monique bij de senioren 4e divisie. Ook zij is al zeker van de regiofinale. Onder leiding van Katie en Kelsey begonnen de turnsters aan hun wedstrijd.

Nynke en Amy begonnen op sprong. De eerste sprong van Nynke was iets minder dan de concurrentie maar haar tweede sprong was prima. Ook Amy ging goed van start met een 4e score op sprong. Haar 13,100 op brug was ook de 4e score dus ze was lekker constant bezig. Nynke ging daar overheen met 13,550 punten. Hoe bijzonder was het dat beide meisjes dezelfde en hoogste score op balk hadden; 14.000 punten. Amy door iets hogere D-score en Nynke door een betere uitvoering. Op vloer waren ze 1 en 2 met 13,350 voor Nynke en 13,000 voor Amy. Dat werd dus goud voor Nynke en zilver voor Amy. Goed gedaan door deze jonge meisjes. Nu op naar de regiofinale.

1e plaats: Nynke Kampen; 2e plaats: Amy l'Abee Amy, Monique en Nynke

Monique turnde een prima wedstrijd. Kwam met sprong niet verder dan de 12e plaats met 10,250 punten maar haar brug was weer als vanouds netjes geturnd. Bam...hoogste score met 11,250 punten. Ook op balk hield ze zich goed staande met 10,700 punten. Haar vloeroefening verliep niet vlekkeloos. Geen salto voorover geturnd dus een lagere D-score van 2,70. Ze hield 11,250 nog over mede door haar nette uitvoering. In het eindklassement werd ze 2e en pakte het zilver binnen een tiende van de nummer 1. Op naar de regiofinale!

2e plaats: Monique Huiveneers

In ronde 2 Quinty en Ilse bij de jeugd 5e divisie. Quinty had de vorige wedstrijd gewonnen en was al zeker van kwalificatie. Ilse niet, zij weigerde met sprong vorige keer dus dat moest vandaag beter. En dat ze prima kan springen liet ze dan gelukkig ook zien. Twee geldige sprongen en ook al kan de uitvoering misschien beter, er stond maar mooi 9,975 punten op het scorebord (er werden niet echt hoge cijfers gegeven). Quinty had met haar overslag de derde score met 10,300 punten. Quinty liet zien dat de eerste kwalificatie geen toevalstreffer was. Ze zette goed door met 11,200 punten op brug (tweede score), 10,250 punten op balk (vierde score) en de hoogste score op vloer met 10,850 punten. Ook nu won ze goud en mag ook zij zich gaan opmaken voor de regiofinale.

1e plaats: Quinty van Woerkom Ilse en Quinty

Ilse moest na haar sprong nog even flink aan de bak en dat deed ze dan ook. Ze liet zich niet uit het veld slaan ondanks een val van de balk en eindigde nu op plaats 8, beter dan de vorige keer ťn als laatste geplaatst voor de regiofinale. Knap hoor!

Als laatste kwam Dana in actie bij de pupil 2, D1. Door haar winst vorige keer ook al zeker van kwalificatie. Ook nu stevende ze op plaats 1 af want vooral op brug had ze een zeer hoog cijfer voor haar uitvoering (9,100) en een totaal score van 14,500 punten (de hoogste). Met 13,150 punten was ze ook de beste op balk. Haar vloeroefening en sprong ging ook prima en inderdaad werd ze met 0,8 punten verschil 1e in het eindklassement en weer een gouden medaille voor deze pupil.

1e plaats: Dana Verhoeks

We kunnen weer terugkijken op een geslaagde dag met 3x goud, 2x zilver en alle zes turnsters hebben zich gekwalificeerd voor de regiofinales op 14 en/of 21 april a.s.Al uw ideeŽn en opmerkingen kunt u hier kwijt.