Lees verder

Goud voor Sanne in Middelburg

Zeven turnsters waren ingedeeld in Middelburg voor de landelijke kwartfinale 1e/2e divisie. Wij reizen niet vaak af naar Zeeland maar dit weekend moest het toch gebeuren. Les had zijn koffer gepakt want hij bleef overnachten in een hotel omdat Aïsha op zondag in actie zou komen bij de junioren 1e divisie. Op zaterdag was de kwartfinale 2e divisie en dat deden Les en Miranda samen.

Bij de jeugd N3 kwamen Robin en Famke in actie en op de andere baan zat Hannah alleen bij de senioren 2e divisie. Onze vier senioren waren gesplitst maar Chloé, die bij Hannah zou zitten had zich afgemeld i.v.m. een buitenlandse reis met school. Voor haar dus geen landelijke wedstrijden. Voor Hannah vreemd om zonder haar "maatjes" aan de wedstrijd te beginnen maar uiteindelijk moet je het zelf doen.

Robin en Famke begonnen op brug en daar ging Robin alvast goed van start. Een mooie oefening met 14,100 punten. Famke liep wat acherstand op met 13,250 punten maar toen kwam balk en daar is ze goed op. 14,100 punten! Opgelopen achterstand weer weg. De 12,800 voor Robin was ook een prima cijfer om mee te komen. Een spannende wedstrijd want er staat toch kwalificatie op het spel. De beste 17 turnsters kwalificeerden zich. Robin moest op vloer en sprong wat inleveren maar haar 6e plaats in het eindklassement was ruimschoots voldoende voor een ticket naar de halve finale. Famke ging lekker door met 13,033 punten op vloer, de tweede score. Ze moest in het eindklassement één turnster voor laten gaan maar de zilveren medaille was dik verdiend. De prijsuitreiking werd ook nog eens gedaan door topturnster Eythora Thorsdottir. Wat een verrassing en wat een moment!

2e plaats: Famke Vennema Robin, Hannah, Famke

Zoals gezegd op de andere baan Hannah bij de senioren. De beste 12 (van de 28) kwalificeerden zich. Hannah begon op vloer, niet haar sterkste onderdeel maar met 11,133 punten was ze goed aan haar wedstrijd begonnen. Na haar tsjuki gehoekt (12,150) en brug (10,567) stond ze derde in het tussenklassement en zat een podiumplaats en kwalificatie er in want balk is toch één van haar beste onderdelen. Maar....de nervositeit sloeg toe. Ze was ook als allerlaatste aan de beurt en bij het inturnen liep het al niet lekker. Oefening werd nog even aangepast en dan toch maar knallen. Helaas zat ze er direct niet goed in en kwam ten val met radslag/arabier en de salto wat haar haast nooit gebeurd. Wat vreselijk jammer want hierdoor kwam ze op plaats 14 terecht en kwam 0,5 punten tekort voor kwalificatie.

Aan het begin van de avond nog Bailey en Sanne bij de senioren 2e divisie. In deze groep 24 deelneemsters waarvan de beste 10 zich konden kwalificeren. Geen fouten maken dan waren er mogelijkheden. Sanne was jarig, werd 20 en voor haar was het een vreemde dag als je je verjaardag in Middelburg "viert" en 4 uur in de auto zit. Ze moest ook nog het spits afbijten op balk, had geen tijd om zenuwachtig te worden en kwam met een super strakke oefening op de proppen. 12,300 punten! Bailey turnde ook een uitstekende oefening, iets meer wankelingen maar zette ook even een 11,9 neer. Dit duo zat er gelijk lekker in. Toen naar vloer. Een 11,067 voor Bailey en 11,700 punten voor Sanne.

De tsjuki van Bailey leverde 12,250 punten op. Sanne kwam uit op 12,000 punten. Na drie onderdelen stonden ze 1 (Sanne) en 2 (Bailey) in het tussenklassement. Maar we hadden in de ronde er voor gezien wat er met Hannah gebeurde dus de spanning begon te stijgen voor het laatste onderdeel brug. De hartslagen gingen helemaal omhoog toen Sanne bij het inturnen een lelijke val maakte en Les (met gevaar voor eigen leven) haar "redde" zodat ze niet op haar hoofd terecht kwam. Les kreeg na afloop vele complimenten van trainers en publiek voor zijn fenomenale "redding". Sanne was wat gehavend met schaafplekken, last van haar rug en pastte direct haar oefening aan. Bailey mocht eerst en liet het wel wat liggen in de uitvoering. Ze kwam niet verder dan 9,450 punten maar had genoeg marge zodat de 6e plaats in het eindklassement haar naar de halve finale brengt. Geweldig voor deze eerstejaars senior.

Sanne turnde uiteindelijk een zeer nette aangepaste brugoefening en haar 10,550 punten was zelfs nog de derde score. Knap hoor om dit - ondanks de omstandigheden - nog zo neer te zetten. Ze gaf haar 1e plaats dus ook niet meer weg. Een mooier verjaardagscadeau kan je je niet bedenken: goud tijdens de kwartfinale ook al is het in Middelburg.

1e plaats: Sanne Oost Bailey en Sanne

Famke, Robin, Bailey en Sanne horen binnenkort of ze ingedeeld worden in Nieuwegein (8 april) of Leek (14 april).

Na de wedstrijd een Mac opgezocht in Middelburg en Les afgezet bij zijn hotel. De volgende dag begeleidde hij Aïsha bij de kwalificatiewedstrijd 1e divisie junioren en daar liep Yuri van Gelder (net zo groot als Les....). Aïsha begon op brug en turnde 10,750 punten bij elkaar. Op balk bleef ze wel staan maar vergat de priouette wat haar punten kostte; 10,050 punten. De opgelopen schade haalde ze in met haar swingende vloeroefening en een goed gesprongen tsjuki gehoekt (12,150 punten); de zesde score. In het eindklassement werd ze 10e en heeft zich hiermee gekwalifceerd voor de halve finales in Alkmaar op 21 april.

Het was een dag met teleurstellingen maar ook met vreugde. Trots op de turnsters die zich kunnen gaan opmaken voor de halve finales.Al uw ideeën en opmerkingen kunt u hier kwijt.