Lees verder

Goud & 2x zilver finale 3/4-kamp

De regiofinale 3/4-kamp stond op deze Paaszaterdag op het programma. Was eerst niet zo (een week later) maar de wedstrijd was vanwege problemen met de locatie een week naar voren gehaald. Dit gaf wat problemen in de samenstelling van de teams want sommige kinderen waren het paasweekend op vakantie. Toch is het door Miranda en Kelsey gelukt om uiteindelijk vier volledige teams samen te stellen en zij reisden af naar Leersum voor de finale. Kelsey begeleidde de teams samen met Birgit.

Het team DOS-4 (Sanna, Denise, Aimee, Romy, Yara, Jill) mocht als eerste drie toestellen (brug, mat, balk) turnen bij de pupil 1,2/jeugd 1. Dat deden de meisjes netjes en het zag er goed uit. Best een groot deelnemersveld met 10 teams en wat is het dan knap dat je 2e wordt en een zilveren medaille krijgt. Geweldig en wat leuk voor Denise die na deze wedstrijd stopt bij DOS. Wat een leuke afsluiting voor haar.

2e plaats: DOS Vianen 4

De twee jongensteams hadden zich ook gekwalificeerd voor deze regiofinale. Door trainster Kelsey waren de teams wat omgegooid, Floris was toegevoegd en zo konden beide teams hun wedstrijd turnen op mat, rek en brug. In deze categorie, pupil 1,2/jeugd vijf deelnemende teams dus met een beetje goede inzet zat een medaille er wel in voor ťťn van deze teams. Maar het ging zelfs boven verwachting. De 8 jongens lieten zien dat ze goed geoefend hadden en zette prima oefeningen neer. DOS Vianen 6 (Matthijs, Ruben R., Ruben Z, Isen) pakte het goud en daarachter kwam DOS Vianen 7 (Tom, Jack, Floris, Robin). Goud en zilver bij de jongens. Wat een top prestatie!

1e plaats: DOS Vianen 6 2e plaats: DOS Vianen 7

In de middag kwam DOS Vianen 5 (NoŽlle, Suze, Nienke, Anouk, Laure, Lamiya) in actie op de 4-kamp bij de jeugd/junior/senior. Ook deze meisjes hebben de afgelopen weken flink geoefend. Ook hier een groot deelnemersveld van 10 teams. Suze begon wat ziekjes aan de wedstrijd maar fijn dat ze er toch bij kon zijn. Alle zes meisjes deden hun uiterste best op de vier onderdelen. Dit team deed ook nog sprong er bij. Voor hen geen medaille maar een 6e plaats is toch een knappe prestatie op deze finale.

Wat een mooie dag in Leersum voor onze jongens en meisjes. Onze dank gaat uit naar de leiding en Belle die namens DOS voor het eerst gejureerd heeft.Al uw ideeŽn en opmerkingen kunt u hier kwijt.