Lees verder

Teams DOS in de prijzen

De jaarlijkse regionale clubteamwedstrijden in Amersfoort zijn n van de gezelligste en leukste wedstrijden van het jaar. Het is altijd leuk om met zoveel turnsters van je eigen club in een zaal te zijn en met elkaar te turnen. Sommigen van ons turnen altijd alleen gezien hun niveau. Deze paaszaterdag 21 turnsters, verdeeld over 5 teams onder leiding van Les en Miranda.

In de eerste ronde was supplement E aan de beurt. Hierin turnen Pleun, Ruth en Guusje normaal gesproken. Hun team was aangevuld met Phaedra. Door Miranda wordt altijd bepaald wie welk toestel turnt. Drie turnen, de twee hoogste cijfers tellen. 16 teams in deze categorie. Het kwartet turnde een prima wedstrijd en kon de concurrentie goed de baas. Omdat in ronde 2 ook nog in dit niveau geturnd werd was er nog geen prijsuitreiking na ronde 1. Ons team stond er goed voor want in het tussenklassement waren ze tweede. Helaas bleef dit niet zo en zakte ze net van een podiumplaats af. Dit team werd 4e.

Guusje, Ruth, Pleun, Phaedra

Monique, Jolijn, Isis en Noa vormden ook samen een team en kwamen uit in supplement D. Het voordeel van dit systeem is dat mocht iemand een oefening niet goed uitvoeren je altijd kan leunen op de anderen. Dit was o.a. het geval bij brug. Noa ging fout maar Monique en Jolijn pakten de punten en op dit onderdeel was het team dan ook de beste. Noa zette wel haar beste beentje voor met sprong. Het team turnde uitstekend en wist in deze categorie het zilver te pakken. Een fantastisch resultaat.

2e plaats: Monique, Jolijn, Isis, Noa

En dan na de middag wordt het vol in Amersfoort met DOS turnsters. Twee groepen in niveau C en n groep in niveau A/B. Volle bak dus maar super gezellig. In C een deelnemersveld van 12 teams. Het team van Danique, Eva, Margot, Ivy turnde hoge cijfers op vloer en op dit onderdeel hadden ze ook de hoogste score. Ook op de andere onderdelen ging het goed en met een nipt verschil op de nummer 2 moesten deze turnsters genoegen nemen met brons. Het andere team in C, bestaande Anissa, Nomi, Elvira, Los turnde ook een prima wedstrijd maar liepen vooral op brug achterstand op. Dit team werd 6e.

3e plaats: Margot, Danique, Ivy, Eva

In categorie A/B slechts 5 teams maar er moest hard gewerkt worden voor een hoge klassering. Dit team (Sanne, Hannah, Asha, Bailey, Chlo) bestond uit 5 turnsters en dat was wel fijn want Chlo was net terug uit Marokko en had nauwelijks getraind en Sanne was de hele week al niet fit. Zij liet dan ook vloer aan haar voorbij gaan. Op sprong had dit team de hoogste scores met mooi uitgevoerde tsjuki's. Op de andere toestellen moesten ze twee teams voor zich dulden dus een 3e plaats en brons was het hoogst haalbare.

3e plaats: Chlo, Asha, Sanne, Hannah, Bailey

Wat een top dag weer met zilver en 2x brons. Voor sommige turnsters is het wedstrijdseizoen nu voorbij. Zij kunnen lekker trainen op nieuwe onderdelen. Een paar gaan zich opmaken voor de halve finales. Succes allemaal!Al uw ideen en opmerkingen kunt u hier kwijt.