Lees verder

Vier turnsters naar NK

Nieuwegein...ja de locatie voor de halve finale 2e divisie. Lekker dichtbij, anders dan Middelburg en/of Waddinxveen. Zondag 8 april, een zonnige dag maar er moest toch door zes turnsters een halve finale geturnd worden.

Ben Hui mocht aantreden in ronde 1 toen het nog niet zo warm was. Bij de pupil 1, N2 was balk haar eerste toestel. In deze categorie moest je bij de eerste 18 eindigen om door te gaan naar de finale. De 12,667 op balk was een score (de 9e) waar ze verder mee kon maar Ben Hui zat niet echt lekker in de wedstrijd. Op vloer ook 12,667; sprong 13,433 en brug 11,700. Op brug liet ze aardig wat punten liggen in de D-score. Ze werd 12e wat gelukkig ruimschoots voldoende was om naar het NK (bondskampioenschap) te mogen.

Ben Hui Boer

In ronde 2 arriveerden Famke en Robin met als extra leiding Les. Famke en Robin turnen in de categorie jeugd N3. Ook hier plaatsten zich de eerste 18 turnsters. Dit duo begon op sprong en de 12,866 voor Famke en de 12,834 voor Robin waren de 13e en 14e score. Dat kon beter en dat liet Robin zien op brug; 13,733 punten. Famke overtuigde weer op "haar" onderdeel balk met een mooie oefening wat beloond werd met 12,833 punten. Hiermee was ze de op een na beste en direct geplaast voor toestelfinale balk. De balkscore was wel een stuk lager dan in Middelburg maar er werd tijdens deze halve finale "streng" gejureerd. De 12,600 op vloer bracht Famke naar plaats 5 in het eindklassement. Robin werd 15e maar ook dat was voldoende voor kwalificatie. Beide meisjes zien we terug op het NK op 2 juni a.s. in Tilburg. De toestelfinale balk voor Famke is op zondag 3 juni.

Robin Schroder & Famke Vennema

Het warmde lekker op in de zaal toen onze senioren Hannah, Sanne en Bailey in de laatste ronde mochten turnen. Hannah had zich tijdens de kwartfinale niet gekwalificeerd maar een nieuwe regel binnen het turnen geeft turnsters, die zich niet gekwalificeerd hebben voor de halve finale, een kans om zich tijdens de halve finale te kunnen plaatsen voor een toestelfinale. Je komt hiervoor alleen in aanmerking als je in regionale voorwedstrijden een bepaalde score hebt geturnd. Dit was het geval bij Hannah. In Amersfoort heeft ze op balk boven de 11,500 punten geturnd waardoor ze nu in Nieuwegein haar balkoefening mocht turnen. Ze was ingedeeld in dezelfde baan als Sanne. Bailey zat op baan 2 ingedeeld, de indeling gaat via kruisplaatsing vanuit de kwartfinale.

Zoals bekend turnde Hannah in Middelburg geen goede balkoefening, in Amersfoort ging dat vorige week al stukken beter. In Nieuwegein had ze weer grip op haar oefening. Ze turnde een goede oefening, weinig wankelingen, zelfs streksalto af maar helaas kon ze de val met de salto (op de balk) niet tegen gaan. Een hoge D-score van 4,2 maar de 10,867 was niet goed voor kwalificatie toestelfinale. Jammer, ze was er heel dichtbij want ze kwam maar 0,2 tekort.

Dan Bailey en Sanne voor de halve finale meerkamp. Beiden begonnen niet goed aan de wedstrijd. Bailey viel met handstand van de brug en Sanne turnde een slechte oefening op balk; geen acro-verbinding, geen sprongenserie. De 7,600 op brug voor Bailey en de 8,933 voor de balkoefening van Sanne was niet wat ze voor ogen hadden. Hoofd omhoog en nog drie toestellen turnen. Bij de senioren slechts 12 turnsters die zich rechtstreeks konden kwalificeren voor de finale. Na de brug van Bailey kwam de balk. Ook met deze oefening kwam ze ten val met de sprongenserie dus kwalificatie was ver buiten bereik. De 10,433 op vloer en de 11,800 op sprong bracht haar naar plaats 22 in het eindklassement. Voor haar is het seizoen nu voorbij.

Na de belabberde start van Sanne turnde ze een goede vloeroefening wat haar 11,700 punten opleverde. Ook haar sprong 12,167 en brug 10,500 zagen er prima uit en toen werd het spannend want ze bungelde rond die felbegeerde 12e plaats. Toen alle scores waren ingevoerd bleek dat ze 12e was gebleven en ook haar zien we terug tijdens de finale in Tilburg.

Bailey, Hannah & Sanne

Het was weer een mooie wedstrijddag en geweldig dat we vier turnsters gaan terugzien tijdens de finale in Tilburg.Al uw ideeŽn en opmerkingen kunt u hier kwijt.