Lees verder

Monique naar districtsfinale

Zaterdag 14 april, Amersfoort...de regiofinale voor turnsters uit de 4e en 5e divisie. Vanuit onze vereniging hadden vier turnsters zich geplaatst voor deze finale en dat is al een prestatie op zich. Quinty, Ilse bij de jeugd 5e divisie; Phaedra bij de jeugd 4e divisie en Monique bij de senioren 4e divisie.

In ronde 1 de jeugdturnsters onder leiding van Kelsey en Sanne. Phaedra begon op sprong, de andere twee op brug. Het trio was nerveus en het niveau was hoog. Op brug een 10,233 voor Quinty en een 10,567 voor Ilse. Nog geen hoogstaande cijfers maar er kwamen nog drie toestellen. Helaas viel Quinty van de balk met de radslag en hield een 9,350 over. Ilse turnde 9,950 punten bij elkaar; dat was de 14e score (er werden niet veel hoge cijfers gegeven). Op vloer een mooie 10,750 voor Ilse na een prima oefening. Quinty zat daar iets achter met 10,650 punten. Met nog een onderdeel te gaan zat er wel een kwalificatieplaats in. Er moest dan wel goed gesprongen worden. Maar helaas...daar ging het mis bij Ilse. De eerste sprong ging mis en een 0-score. Haar tweede sprong ging wel goed maar ja daar heb je dan niks meer aan. In het eindklassement werd ze door deze sprong 34e. Als ze de eerste sprong had uitgevoerd had ze zeker een top tien klassering behaald en kwalificatie veilig gesteld. Zonde! Het lukte Quinty met haar sprong ook niet om kwalificatie af te dwingen. Zij werd 22e.

Phaedra begon in supplement F met de 11e score op sprong. In een deelnemersveld van 36 turnsters is dat een prima uitgangspositie. Op brug turnde ze 2x de zolendraai en daarmee leverde ze punten in. 9,533 punten. Het vertrouwen was er een beetje uit want ze turnde op balk een wiebelige oefening en ook op vloer kon ze niet meer verrassen. Ook voor Phaedra geen districtsfinale. Ze werd 25e en is uitgeschakeld. Toch geweldig om een regiofinale te mogen turnen en nu weer lekker trainen op nieuwe onderdelen voor volgend seizoen.

Quinty, Phaedra, Ilse

Monique had zich ruimschoots voor deze regiofinale geplaatst en ook in deze categorie, senioren D een groot deelnemersveld van 36 turnsters. Ze werd begeleid door Sanne en vloer was het eerste onderdeel. Niet n van de sterkste onderdelen van Monique maar de 10,250 punten was een prima basis om mee verder te kunnen in de wedstrijd. Ook sprong niet echt het onderdeel van Monique en met de 10,425 liep ze dan ook wel achterstand op. Knallen dan maar op brug en balk en dat deed ze dan ook. Een goed uitgevoerde brugoefening waarop ze met 11,533 punten de op een na hoogste score had. De jury kon weinig aftrekpunten bedenken en dat zag je wel aan de uitvoering (8,833). Haar balkoefening zag er ook goed uit. Strak, nauwelijks wankelingen en een mooie 11,000. Deze laatste twee onderdelen zorgden ervoor dat ze steeg in het klassement. Monique eindigde op plaats 7 wat goed is voor een ticket naar de districtsfinale. Knap hoor en haar zien we terug op 26 mei a.s.

Monique Huiveneers

Deze finale zit er op en dan liggen verdriet en vreugde dicht bij elkaar. Alle turnsters kunnen trots zijn op zichzelf en op naar de volgende uitdaging.Al uw ideen en opmerkingen kunt u hier kwijt.