Lees verder

Sylvie wint halve finale Leek

Het Groningse Leek....daar werd op zaterdag 14 en zondag 15 april de halve finales in de 2e en 3e divisie gehouden. De instap N2 (Louiza) zat daar sowieso en onze 3e divisie turnsters waren door de KNGU in het hoge noorden ingedeeld.

Op zaterdag de halve finales 2e divisie met voor DOS alleen Louiza bij de instap N2. Miranda begeleidde haar, zij verbleef het gehele weekend in Leek. In ronde 1 begon Louiza op vloer en turnde een uitstekende oefening. Haar 13,733 punten was direct de vierde score. Dat was een lekker begin en dat zette ze goed door op sprong met 13,450. Op brug een wat lagere D-score dan de concurrentie maar met 12,633 punten lag Louiza op koers voor een NK-ticket. 12 turnsters konden dit ticket verdienen. Als laatste onderdeel balk en viel ze met de radslag. Dit kostte haar veel punten waardoor ze duikelde in het klassement naar plaats 13. Geen rechtstreekse kwalificatie maar aangewezen als 1e reserve. Wel heeft ze zich gekwalificeerd voor toestelfinale vloer en reserve op sprong. Goed gedaan hoor en nu hopen dat ze toch in actie mag komen op het NK.

Louiza el Berkani

De rest van de zaterdag kon Miranda lekker genieten van de omgeving om zich zondag samen met Les te ontfermen over 7 turnsters die de halve finale in de 3e divisie mochten turnen. In ronde 1 bij de pupil 2, N3 Sylvie, Manon en Liese. Geweldig dat dit drietal de halve finale heeft bereikt. Balk als eerste toestel en Manon mocht beginnen. Dat ging nog niet zo goed en met een 12,050 had ze wel wat goed te maken. Dit gold eveneens voor Liese. Zij turnde 11,600 punten bij elkaar. Sylvie liet direct zien dat dit haar onderdeel is. De hoogste score met 14,000 punten. Op vloer deed het trio wat ze moest doen. Er werden keurige oefeningen uitgevoerd waarbij Manon met 13,500 de beste van de drie was. Zij en Liese hadden weer wat rechtgezet. Na de sprong kwam als laatste onderdeel brug. Ze lagen allemaal nog op koers voor een NK-ticket. Sylvie deed op brug wat ze het hele seizoen al doet. Een goede oefening met de hoogste score van 13,933 punten. Dit bracht haar direct op plaats 1 in het eindklassement. Ze kreeg de gouden medaille, heeft zich geplaatst voor het NK en ook nog voor toestelfinales brug en balk. Ook Liese (13,200) en Manon (12,967) deden het prima en kwalifceerden zich ook voor het NK. Manon werd 5e, Liese 10e. Zeer knap van deze jonge turnsters. Manon is nog 1e reserve voor toeselfinale vloer; Liese voor toestelfinale brug.

1e plaats: Sylvie Flantua Liese, Manon & Sylvie

Bij de junioren hadden we Jolijn als enige deelneemster. Zware opgave want in deze categorie evenals straks bij de senioren slechts 6 finaleplaatsen beschikbaar. Er mag dus niks fout gaan. Jolijn turnde een uitstekende stabiele wedstrijd met een zesde score (10,750) op brug en de achtste score op balk (10,833). Op vloer met een 11,000 net binnen de top 10. Met haar half in/half uit liet ze wel wat punten liggen t.o.v. de concurrentie. Het werd spannend en uiteindelijk kwam ze 0,084 punten (!) tekort voor directe plaatsing. Nog geen tiende. Jolijn is aangewezen als eerste reserve. Ze werd 7e. Heel goed gedaan Jolijn!

Jolijn van Vliet

De zondag werd afgesloten met de halve finale voor de senioren Margot, Eva en Anissa. Margot, 1,5 week geleden geblesseerd geraakt aan haar voet moest noodgedwongen haar oefeningen aanpassen en kon niet echt voluit gaan. Heel jammer want zij maakt altijd kans op een NK-ticket. Haar 9e plaats was ondanks alles een goede prestatie maar niet genoeg voor kwalificatie. Eva en Anissa turnden beiden een prima wedstrijd zonder grote fouten. De 14e plaats voor Anissa maakte een einde aan haar wedstrijdseizoen. Eva zien we wel terug op het NK in Waalwijk. Zij werd knap 4e.

Anissa, Margot & Eva

Weer een halve finale achter de rug met zeer goede prestaties en tickets voor het NK eind mei in Waalwijk. Knap hoor!Al uw ideeŽn en opmerkingen kunt u hier kwijt.