Lees verder

Nine wint brons in Alkmaar

Stralend zonnig weer maar toch moest er geturnd worden en wel in Alkmaar voor de halve finale 1e divisie. Nine (jeugd N2) en Asha (junior) hadden zich hiervoor gekwalificeerd. Les ging mee als leiding en Nine begon om 11.00 uur op het onderdeel balk. Een iets lagere D-score (5,1) dan de concurrentie maar met de 12,800 punten kon ze prima verder. De 12,867 op vloer was het vierde cijfer dus Nine was prima op dreef. Weinig druk ook want alle deelneemsters uit deze halve waren automatische geplaatst voor het NK.

Nine Klazema

Vooral met haar tweede sprong over de pega krikte ze haar gemiddelde cijfer op naar 12,933 punten. Zat er een podiumplaats in? Op papier wel want haar allersterkste onderdeel, brug, moest nog komen. Een prachtige oefening met de hoogste score (14,300) en de enige met een D-score van 6,0. Zeer goed. Dit bracht haar naar de 3e plaats in het eindklassement. Op naar het NK in Almelo en ook nog toestelfinales brug en vloer. Het kan niet op voor deze turnster.

3e plaats: Nine Klazema

Asha moest bij de junioren bij de beste 16 eindigen om door te mogen naar het NK maar dat zat er vanaf het begin af aan niet in. Op het eerste onderdeel brug viel ze met de losom handstand en een 9,333 was niet goed. Ook op balk viel ze en op vloer ontbrak er een eis. Ze sprong nog wel twee verschillende sprongen, tsjuki gehurkt en gehoekt voor eventuele toestelfinale maar ook dat zat er niet in. Een teleurstellende middag en geen NK voor Asha.Al uw ideen en opmerkingen kunt u hier kwijt.