Lees verder

Prijzen en kwalificaties in Amersfoort

De regiofinale D1/D2 in Amersfoort op een warme zomerdag in april. Al vroeg in de zaal was het vrij warm maar ja er moest toch echt nog geturnd worden. In ronde 1 Amy en Nynke bij de instap D1 onder leiding van Katie en op baan 2 Fleur en Karlijn bij de instap D2 onder leiding van Sanne.

Amy en Nynke begonnen op brug en daar turnde Nynke een goede oefening. 14,333 punten en de op een na beste score. Amy had wel dezelfde uitgangspositie maar was wat slordiger in de uitvoering en kwam tot 13,800 punten. Op balk haalde Amy weer 0,3 punten in op Nynke maar dat verspeelde ze op vloer. Ze viel terug met de stutrol en dat kostte haar een punt. Door een goede sprong kon ze de schade beperkt houden, werd 4e in het eindklassement en kreeg hiervoor nog een bronzen medaille. Nynke kwam net 0,10 punten tekort voor goud maar een zilveren medaille is een geweldig resultaat en beide meisjes gaan we terugzien tijdens de districtsfinale op 2 juni a.s. in Amsterdam.

2e plaats: Nynke Kampen; 4e plaats: Amy l'Abee

Bij de D2 dus Fleur en Karlijn. Fleur zou eigenlijk deelnemen aan de B-finale op 9 juni maar door uitvallers mocht ze bij de A-finale mee doen. Wat geweldig voor deze jonge turnster. Ook dit duo begon op brug en de 13,200 punten, geturnd door Karlijn was een prima start. Op balk lieten beide meisjes punten liggen t.o.v. de concurrentie maar er waren nog twee onderdelen te gaan. De 12,900 op vloer en de 13,125 op sprong gaf een top tien klassering voor Karlijn. Ze werd zelfs 9e en mag ook naar de districtsfinale. Klasse! Fleur kwam niet verder dan plaats 22 maar wat een mooie dag voor haar dat ze met de A-finale mee mocht doen.

Fleur, Amy, Karlijn en Nynke

Katie ging naar huis en Kelly nam de volgende rondes waar. Zij had in ronde 2 Féline bij de pupil 1, D1 en op de andere baan kwamen Lisa en Lieve in actie bij de pupil 1, D2. Féline moest als eerste starten op balk en dat ging haar uitstekend af. De 5e score met 13,550 punten. Haar oefening op vloer was erg gehaast en in de uitvoering slordig. Dit kostte haar veel punten. Ze trok dit gelukkig redelijk recht met haar sprong (13,000) maar door haar lagere D-score op brug t.o.v. de concurrentie bleef ze ook hierop wat achter. Gelukkig is haar 9e plaats in het eindklassement voldoende om in actie te mogen komen tijdens de districtsfinale.

Lisa knalde vanaf de eerste minuut op brug. Een hoge(re) D-score en haar 13,300 punten was direct de beste score. Lieve was wat slordig in haar oefening en dat werd ook gezien door de jury. Lisa had de vorm te pakken en zette dit op alle onderdelen door. 5e op balk, 4e op vloer en sprong. Dat werd een hoge eindklassering en ja hoor, de zilveren medaille en door naar het district. Geweldig! Lieve kwam niet meer goed in de wedstrijd, was ook niet optimaal geconcentreerd en onder de indruk van de zaal, open jurering etc. Zij kwam niet verder dan plaats 26 en is uitgeschakeld.

2e plaats: Lisa Nieboer Lieve, Féline en Lisa

Er waren al mooie resultaten bereikt. Zat er nog meer in het vat? De pupillen 2 bij de D1 (Dana) en D2 (Eva, Valerie) mochten zich in ronde 3 proberen te kwalificeren voor de districtsfinale. Eva was nerveus en ook onder de indruk van de accommodatie. Dana komt vaker in deze zaal en turnde dan ook een zeer stabiele wedstrijd. Het enige puntje was de fouette draai op balk. Haar been was te laag waardoor er 0,3 van de D-score afging. Jammer maar gelukkig ging het op alle toestellen geweldig en werd ze 3e, kreeg de bronzen medaille en een ticket voor de districtsfinale!

Eva begon heel goed op sprong met de derde score (13,050) maar was later in de wedstrijd wat aan de slordige kant. Ditzelfde gold ook voor Valerie. Zij turnde een prima brugoefening met 13,333 punten en mede hierdoor eindigde ze gelukkig op plaats 12 wat voldoende was voor kwalificatie. Eva werd 10e dus samen reizen ze 2 juni af naar Amsterdam voor de districtsfinale én.... die zaal is nog mooier en groter dus bereid je maar voor!

3e plaats: Dana Verhoeks Eva, Dana en Valerie

Wat een geweldige prestaties weer met maar liefst 8 turnsters die zich geplaatst hebben voor de districtsfinale. Goed gedaan meiden! Met dank aan Katie, Kelly (helemaal uit Groningen!) en Sanne.Al uw ideeën en opmerkingen kunt u hier kwijt.